Cryptoknallers - 23 januari 2023 - crypto
door VINCE

Mogelijke Bitcoin crash naar $15.000, na keerpunt van Fed

In zijn laatste blogpost van 19 januari voorspelde Arthur Hayes, de voormalige CEO van de BitMEX-beurs, een “wereldwijde financiële ineenstorting” dankzij toekomstige economische problemen in de Verenigde Staten. Volgens hem zal dit risicoactiva, waaronder Bitcoin, flink pijn gaan doen en kan BTC zelfs onder de $15.000 gaan duiken.

Hayes: Crypto zal er hard van langs krijgen door het keerpunt van de Fed

De huidige rally van Bitcoin moet waarschijnlijk niet worden beschouwd als het begin van een nieuwe bull run, zegt Hayes in zijn blog over het Amerikaanse macro-economische beleid. In tegendeel verwacht hij dat crypto hard zal dalen naarmate de Fed zijn beleid omkeert.

Nu de Amerikaanse inflatie afneemt, verwachten veel crypto-analisten namelijk dat de Fed actie zal ondernemen. Men verwacht dat het beleid zal verschuiven van kwantitatieve verkrapping (QT) en renteverhogingen, naar vlakke en vervolgens dalende tarieven en mogelijk zelfs kwantitatieve versoepeling (QE). Ofwel, men verwacht dat er weer liquiditeit in de markt wordt gepompt.

Hoewel dit in 2020 leidde tot een ATH voor o.a. BTC, verwacht Hayes dat het dit maal niet van een leien dakje zal gaan:

The reaction of the markets when money is injected vs. withdrawn is not symmetrical — and as such, I expect that the law of unintended consequences will bite the Fed in the ass as it continues to withdraw liquidity.

In plaats van een soepele overgang weg van QT, verwacht Hayes dus extreme omstandigheden die de Fed dwingt te handelen. “Dit zal op zijn beurt een deel van de Amerikaanse kredietmarkt kunnen breken, wat kan leiden tot een financiële ineenstorting van een breed scala aan financiële risicovolle activa”, legt hij uit.

BTC naar $15.000 of lager

Hayes is lang niet de enige die sceptisch is over het feit dat Bitcoin op dit moment een sterke “buy” is, na twee weken van bijna verticale prijsgroei. Verschillende commentatoren bij Cointelegraph verwachten zelfs dat er nieuwe macro-dieptepunten zullen verschijnen. Degenen die een sprong in het diepe wagen en zich nu opstapelen, lopen dus een serieus risico voordat ze worden beloond.

Als dat het opnieuw testen van de BTC-dieptepunten van 2022 aan $15.800 betekent, zal het gebied voor BTC tussen $15.000 en $16.000 in de toekomst een belangrijk interessegebied zijn voor beleggers. Dit dieptepunt kan dan worden behouden, of worden doorbroken.

Hayes zegt hierover het volgende:

It doesn’t really matter what level is ultimately reached on the down draft because I know the Fed will subsequently move to print money and avert another financial collapse, which will in turn mark the local bottom of all risky assets. And then I get another setup similar to March 2020, which requires me to back up the truck and purchase crypto with two hands and a shovel.

Bitcoin wordt dus geconfronteerd met een daling tot $15.000 “of lager”, als onderdeel van de capitulatie van massale risicoactiva, aldus Hayes. De afgelopen week consolideerde BTC’s koers nog aan $20.800:

Wat nu doen als Crypto investeerder?

Voordat je nu als belegger na het lezen van dit artikel allerlei acties gaat ondernemen, zou je eens kunnen kijken naar wat wij vandaag de dag interessant vinden in de cryptomarkt.

In de Crypto Gids bespreken onze analisten 21 verschillende interessante cryptomunten! Bitcoin zit hier niet bij.

Bron: Cointelegraph.com

Foto: iStock

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.