Nederland - 24 mei 2018 - Europa

Moeizame start voor Duitse economie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) De Duitse economie heeft een moeizame jaarstart achter de rug. Dit concludeerde econoom Carsten Brzeski van ING donderdag nadat het Duitse bureau voor de statistiek eerder afgegeven groeicijfers bevestigde.

Het bruto binnenlands product steeg afgelopen kwartaal met 0,3 procent in vergelijking tot een kwartaal eerder. In het vierde kwartaal groeide de Duitse economie nog met 0,6 procent.

Volgens Brzeski ging het afgelopen kwartaal om het slechtste kwartaal sinds het derde kwartaal van 2016.

Positief noemde de econoom dat ondanks het strenge winterweer de investeringen in de bouw met 2,1 procent op kwartaalbasis stegen. In het vierde kwartaal ging het juist nog om een krimp van 0,4 procent. Naast investeringen was de consumptie de aanjager van de groei afgelopen kwartaal. Daarentegen daalden de overheidsuitgaven, export en import. “De exportkrimp in het bijzonder kan een eerste signaal zijn dat de stijging van de euro in 2017 zijn sporen heeft nagelaten in de economie”, aldus Brzeski.

Op jaarbasis kwam de Duitse groei uit op 2,3 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments