Europa - 27 november 2019 - Beursbrink

Minder in obligaties, maar blijf in aandelen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers moeten in 2020 een evenwichtige portefeuille aanhouden, met behoud van de aandelen, maar met minder obligaties en een buffer in liquiditeiten. Dat staat in een vooruitblik van ABN AMRO Mees Pierson op het nieuwe beleggingsjaar.

Beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN AMRO Mees Pierson verwacht in 2020 opnieuw geen recessie, nadat deze in 2019 uitbleef. “Dat maakt de weg vrij voor een periode van lage, maar positieve economische groei.”

Tegenover deze “eerste zonnestralen” voor economisch herstel, staan de risico’s dat de zwakte in de maakindustrie toch nog zou kunnen overslaan naar de dienstensector, terwijl de handelsoorlog ook alsnog zou kunnen escaleren. Ook de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump, de Amerikaanse verkiezingen en de voortdurende Brexit-saga kunnen nog roet in het eten gooien.

Over aandelen merkt de bank op dat een dividend van 2 tot 3 procent beter is dan de huidige negatieve rente op veel staatsleningen. Een deel van de obligaties kan volgens ABN AMRO worden verkocht en als liquiditeiten worden aangehouden, om in te zetten als de economische verbetering duidelijker zichtbaar wordt.

Binnen de aandelenportefeuille suggereert de bank sectoren als gezondheidszorg en IT, die ook bij lage economische groei goed kunnen presteren. Voor de obligatieportefeuille adviseert ABN AMRO Mees Pierson bedrijfsobligaties met een ‘investment grade’ kredietrating. De rente daarop is hoger dan op veel staatsleningen. Ook obligaties uit opkomende markten en de periferie van de eurozone zijn interessant, aldus Wessels.

De bank adviseert beleggers ook te kijken naar beleggingen in bedrijven die profiteren van de groei van elektrische auto’s en accu’s, en bijbehorende infrastructuur.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.