Europa - 1 december 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

ABN AMRO verhoogt koersdoel ASMI

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo heeft donderdag het koersdoel voor ASM International verhoogd van 300,00 naar 320,00 euro en herhaalde het Outperform advies voor het aandeel.

ASMI verhoogde recent de outlook voor het vierde kwartaal, omdat de beperkingen op de export naar China minder impact hebben dan aanvankelijk gevreesd.

ASMI rekende eind oktober nog op een negatieve impact van 40 procent op de omzet in China, maar verwacht nu dat dit uitkomt op 15 tot 25 procent. Dit betekent dat de omzet in China iets hoger uitkomt.

Ook denkt ASMI iets meer orders te kunnen verschepen in andere regio’s.

Daardoor verwacht ASMI nu een omzet van 630 tot 660 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2022. Eerder ging het bedrijf nog uit van 600 tot 630 miljoen euro aan omzet.

ABN AMRO verhoogde de verwachting voor de winst per aandeel in 2022 met 1 procent. En voor 2023 ging de taxatie met 3 procent omhoog.

De bank houdt er rekening mee dat analisten hun taxaties gaan verhogen, met mogelijk wel 5 procent, nu de impact van de beperkingen op de Chinese export meevallen.

ABN AMRO vond de eerste reactie van ASMI op de exportmaatregelen wat overtrokken en prijsde dit daarom niet volledig in.

De bank wees er verder op dat het aandeel ASMI aanzienlijk minder goed presteerde dan de rest van de sector sinds de publicatie van de laatste kwartaalcijfers, en dat biedt daarom nog wel enige ruimte voor het aandeel.

Het aandeel ASMI stijgt donderdag 6,5 procent naar 275,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.