Nederland - 25 september 2021 - Beursbrink

Crypto daalt door Chinese ‘crackdown’

door STIJN

Nu China nog harder gaat optreden tegen crypto, heeft de cryptomarkt het moeilijk om overeind te blijven. In die zin dat bitcoin, ether en tal van andere digitale munten in waarde aan het dalen zijn. Bitcoin noteert op het moment van schrijven aan 41.700 dollar terwijl ether opnieuw onder de 3.000 dollar noteert. Het sentiment onder beleggers zit alvast niet goed.

Voorheen was het enkel verboden om bitcoin en andere cryptomunten te ‘minen’. De People’s Bank of China heeft onlangs beslist dat alle handelingen die crypto-gerelateerd zijn illegaal zijn. Ook overzeese handelsplatformen zijn niet meer welkom binnen de Chineze landsgrenzen.

De PBOC verbiedt banken en niet-bancaire betalingsinstellingen, zoals Alibaba-filiaal Ant Group, om diensten te verlenen met betrekking tot digitale munten. In juli dwongen de autoriteiten een in Peking gevestigd softwarebedrijf om te stoppen vanwege hun betrokkenheid met crypto.

Herstel?

Constantine Tsavliris, hoofdonderzoeker bij CryptoCompare, benadrukt dat de ‘sell-off’ op de cryptomarkt niet onlogisch is gezien de harde aanpak van China. Hij verwacht opnieuw een herstelbeweging zoals die in juli en augustus na de crackdown op ‘mining’.

As a result of the bans, we previously saw a short-term sell-off and a shift in mining away from China, followed by a swift recovery throughout July and August.

Vijay Ayyar, vicepresident bij Luno, vindt het een overdreven reactie van beleggers op de cryptomarkt. Vooral omdat China niets nieuw verteld en het al langer geweten was dat de houding van de Chinese autoriteiten tegenover crypto zeer streng is. Hij vermoedt dat men eerder nerveus is door de onenigheid tussen Coinbase en de Amerikaanse SEC.

Overall, we’ve seen this play out many times in the past, with such dips being inorganic and bought up quite quickly especially in environments where crypto is in a bull market cycle.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: mohamed hassan – PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.