Nederland - 12 augustus 2022 - Aandelen

Microsoft’s historie sinds IPO in één grafiek

door SVEN VAN GASSE

Microsoft is één van de meest succesvolle bedrijven ooit. Bill Gates en Paul Allen richtten het bedrijf in 1975 op. Sindsdien is het uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven ter wereld. De onderstaande grafiek geeft de volledige historie van Microsoft weer. De belangrijkste gebeurtenissen alsook de marktwaarde wordt weergegeven.

Hoewel Bill Gates het gezicht is en blijft van Microsoft is de groei van de laatste jaren te danken aan een ander persoon. Toen Satya Nadella in 2014 CEO werd, kende de marktwaarde een forse groei. Met innovaties en slimme overnames maakte hij van Microsoft één van de meest bekende bedrijven ter wereld.

Marktaandeel Operating System neemt af

Hoewel Microsoft nog steeds een fantastisch en succesvol bedrijf is, is het uiteraard ook niet immuun voor concurrentie. De onderstaande grafiek laat bijvoorbeeld zien dat het marktaandeel van het Operating System fors aan het afnemen is.

Belangrijk om te vermelden is wel dat Microsoft startte met een marktaandeel van meer dan 80%. Het is dus logisch dat dit afneemt als er nieuwe spelers op de markt komen. Microsoft controleert nog steeds zo’n 30% van de markt.

Bron: Twitter
Foto: iStock


VIP actie:

Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.