Nederland - 9 juli 2019 - Azië

Met deze plannen zal de Indiase economie in de komende vijf jaar verdubbelen

door RAJA SPEET

De Indiase premier Narendra Modi kondigde op vrijdag stimulerende maatregelen aan. De infrastructuur gaat op de schop, evenals de digitale economie. Ook wordt het belastingstelsel hervormd en zullen buitenlandse investeerders met open armen worden ontvangen.

Dit zal allemaal gebeuren om de omvang van Indiase economie te verdubbelen. In 2025 moet de economie 5 biljoen dollar bedragen. Momenteel is de omvang van de Indiase economie 2,7 biljoen dollar. Modi ging in op het belang van de groei:

De grootte van de taart doet er toe. Hoe groter de taart, hoe groter deel het volk krijgt. Dus hebben we de doelstelling gezet om van India een economie van 5 biljoen dollar te maken. Hoe groter onze economie zal zijn, hoe meer welvaart er in het land zal komen.

Investeringen in infrastructuur en andere sectoren

Om de economie in omvang te verdubbelen neemt de overheid maatregelen. Nirmala Sitharaman, de Indiase Minister van Financiën, kondigde aan dat de overheid in de komende vijf jaar 15 miljard dollar in infrastructuur zal investeren.

Daarnaast zal het land toleranter worden voor buitenlands kapitaal. Luchtvaart, media en verzekeringen worden volledig opengesteld voor buitenlandse investeerders. Voorheen konden buitenlandse investeerders maximaal een belang van 49 procent bemachtigen in bedrijven uit deze sectoren.

Armen betalen minder, rijken meer

Daarnaast kondigde Nirmala Sitharaman financiële ondersteuning aan voor de lagere klassen. Allereerst zullen kleine boeren ieder jaar 6.000 rupees, omgerekend 85 dollar, krijgen van de overheid. Dat gaat totaal om 120 miljoen huishoudens. Kleine boeren werden in de afgelopen jaren hard getroffen door de demonisering van 500 en 1.000 rupee biljetten.

Voor de middenklasse verhoogde de Indiase regering de vrijstelling om inkomstenbelasting. Iedereen die tot 500.000 rupees (7.140 dollar) per jaar verdiend, zal geen inkomstenbelasting hoeven te betalen. Voorheen was dat tot 250.000 rupees.

Om de belasting verlaging en investeringen te bekostigen zullen de rijken in India meer gaan betalen. Sitharaman kondigde een belastingverhoging aan van 3 procent op inkomens tussen de 292.000 en 730.000 dollar en een verhoging van 7 procent op inkomens boven de 730.000 dollar.

Bron: wsbtv, MyNation

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.