Nederland - 19 augustus 2020 - Beursbrink

‘Markt voor cannabistesten gaat met 13,4 procent groeien tegen 2025’

door STIJN

Wereldwijd is er een hogere vraag naar veiligere en hoogwaardige medische producten. Zo ook naar marihuana, omdat het een helend effect kan hebben. De markt van testdiensten voor de kwaliteit van marihuana krijgt dan ook een enorme impuls: een groei van 13,4 procent tegen 2025. Uitgedrukt in geld zou deze markt gaan groeien tot 2 miljard dollar.

Volgens een rapport van Global Market Insights, Inc., zal de toenemende frequentie van deze testen door telers en fabrikanten de trend in de branche versterken. Het ‘Bureau of Cannabis Control’ had sinds maart 2018 ongeveer 26 tijdelijke vergunningen afgegeven aan testlaboratoria in Californië.

Bovendien zullen stijgende investeringen en legaliseringen in veel landen, samen met de stijgende erkenning van de medische voordelen van cannabis, de komende jaren aanzienlijk bijdragen aan de marktinkomsten. UJI Capital, een investeringsfirma, schonk bijvoorbeeld 9 miljoen dollar aan Harvard en het Massachusetts Institute of Technology voor onderzoek naar cannabinoïden.

Men schat dat de wereldwijde markt voor cannabistesten in 2025 waarschijnlijk meer dan 2 miljard dollar zal bedragen. Hogere kosten van testapparatuur, het ontbreken van uniforme testnormen en complicaties die verband houden met regelgevingsnormen zijn enkele van de kenmerken die de marktvoorspelling enigszins belemmeren.

COVID

Het uitbreiden van de steun van verschillende regeringen voor het financieren van verbeteringen inzake deze testen, zal ook de marktvooruitzichten voor potentieonderzoek en cannabislaboratoria vergroten. Daarenboven heeft de COVID-crisis aangetoond dat marihuana medische en therapeutische eigenschappen heeft die de symptomen effectief verlichten.

Een recente studie onthult dat de bestanddelen in marihuana helende eigenschappen hebben die mogelijk door het virus veroorzaakte infecties kunnen behandelen en als een antiviraal medicijn kunnen worden gebruikt. Kortom, de cannabismarkt blijft groeien en het aantal toepassingen blijft toenemen. Marktkenners verwachten de komende jaren een stabiele groei.

Bronnen: Health Europe

Foto: vjkombajn – needpix

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.