Nederland - 5 september 2019 - Beursbrink

Marihuana lokt ook technologiebedrijven

door STIJN

De marihuana industrie is volop aan het groeien en dat brengt opportuniteiten met zich mee. Tabaks-, alcohol- en voedselproducenten zijn reeds op de trein gesprongen. Maar ook de technologiesector ziet kansen in marihuana. Fyllo, een startup technologiebedrijf in de USA, gaat technologie ontwikkelen om marihuanabedrijven te helpen met de wetten omtrent reclame.

De marihuana industrie trekt veel verschillende sectoren aan die direct en indirect kunnen profiteren van de hype en groei van legale marihuana. Zo zijn er reeds producenten van tabak, alcohol en voedsel die samenwerken met marihuanabedrijven en er nu al de vruchten van plukken.

Ook technologiebedrijven beginnen stilaan richting marihuana kijken. Zo is er het startup technologiebedrijf Fyllo dat 16 miljoen dollar bij elkaar heeft kunnen sprokkelen om marihuana-gerelateerde bedrijven te helpen inzake het adverteren van producten die marihuana bevatten.

Regels en procedures

Ze gaan een systeem ontwikkelen dat bedrijven en adverteerders moet helpen inzake de complexe regels en procedures omtrent marihuana. Vooral in de Verenigde Staten van Amerika, want marihuana is er nog altijd illegaal op federaal niveau maar in verschillende staten is marihuana wel perfect legaal. Dat veroorzaakt natuurlijk twijfels en creëert een bijzonder grijze zone.

De meeste bedrijven en ondernemingen weten niet aan welke regels ze zich moeten houden inzake het adverteren van marihuanaproducten. Het systeem en de technologie van Fyllo gaat bedrijven wegwijs maken in het doolhof van procedures en wetten zodat ze geen overtredingen maken.

Het bedrijf wordt geleid door Chad Bronstein, voormalig bestuurslid van het reclame-technologiebedrijf Amobee. Fyllo heeft 22 werknemers en verwacht hun personeelsbestand uit te breiden de komende maanden. De opstart en investering werd geleid door J.W. Asset Management, een fondsbeheerder die reeds ervaring heeft met het financieren van marihuanabedrijven.

Bronnen: Chicago Business

Foto: Don Goofy – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel