Nederland - 6 augustus 2019 - Beursbrink

Marihuana IPO kent valse start

door STIJN

Een marihuana IPO op de Amerikaanse beurzen komt niet vaak voor en zorgt meestal voor vuurwerk op de allereerste handelsdag. Maar voor Sundial Growers verliep hun IPO toch anders dan gepland. Bij opening van de beursdag op 1 augustus ging het aandeel fors naar beneden, maar liefst 35 procent. Ondertussen is de schade beperkt en lijkt het aandeel zich te herstellen.

Legale marihuana is één van de meest aantrekkelijke beleggingen van de afgelopen jaren. Beleggers die hier snel op wisten in te spelen enkele jaren geleden, hebben nu waarschijnlijk flinke rendementen in hun aandelenportefeuille. Op de Canadese beurzen noteren verschillende aandelen van marihuanabedrijven, maar op de grote Amerikaanse beurzen zijn deze aandelen vrij zeldzaam.

Enkel Tilray en Innovative Industrial Properties noteren op Amerikaanse hoofdindexen en sinds kort dus ook het Canadese Sundial Growers. Meestal kijken beleggers en investeerders uit naar een marihuana IPO en stijgt de waarde van het nieuwe aandeel behoorlijk op de eerste handelsdag.

Sundial Growers

Algemeen gezien worden marihuana aandelen goed onthaald op Wall Street. Maar voor Sundial Growers verliep de eerste handelsdag moeizaam, het aandeel ging maar liefst 35 procent omlaag. De handelsdagen erna is een goed herstel zichtbaar en lijkt een stijgende trend te zijn ingezet. Het bedrijf startte zijn beursavontuur aan een marktkapitalisatie van 1,1 miljard dollar. Slechts enkele uren na hun beursdebuut waardeerden beleggers het bedrijf op ‘amper’ 700 miljoen dollar.

De algemene trend op de marihuana markt is vrij neutraal dit jaar. We zien vooral een horizontale beweging met enkele aandelen die erbovenuit steken. Een goede graadmeter is bijvoorbeeld de Horizons Marijuana Life Sciences ETF (HMMJ), een korf van verschillende marihuana aandelen.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.