Nederland - 24 september 2019 - Beursbrink

Marihuana industrie wacht op groen licht USA

door STIJN

De legalisering van marihuana in de Verenigde Staten van Amerika is het meest geanticipeerde onderwerp op de marihuanamarkt. Op dit moment is marihuana illegaal op federaal niveau en dat verhindert de markt en industrie om te groeien. Beleggers wachten dus op groen licht van de Amerikaanse overheid en eens dat er is, dan kan marihuana opnieuw flink stijgen.

Het gaat er wat zwakjes toe op de marihuanamarkt, aandelen en fondsen presteren niet echt en zitten zelfs lichtjes in een neerwaartse trend. Dat komt voornamelijk omdat er geen schot meer in de zaak komt inzake marihuana wereldwijd. Hier en daar zijn er wel nog partnerschappen die gevormd worden, maar het grootste struikelblok blijft de illegaliteit in de Verenigde Staten van Amerika.

Groeipotentieel

Volgens een rapport van New Frontier Data is dit een grote gemist kans vermits er heel veel groeipotentieel is voor legale marihuana in de Verenigde Staten. In de staten waar marihuana wel legaal is, wordt verwacht dat de markt jaarlijks gaat toenemen met 14 procent de komende zes jaar en uiteindelijk een waarde zal hebben van 30 miljard dollar in het jaar 2025.

Op dit moment is medicinale marihuana legaal in 33 staten terwijl recreatieve marihuana legaal is in 11 staten. Amerikaans presidsent Donald Trump heeft onlangs nog herhaald dat hij de staten afzonderlijk de mogelijkheid zal bieden om recreatief gebruik van marihuana zelf te regelen.

Federaal

Als marihuana op grotere schaal wordt gelegaliseerd, dan is het groeipotentieel ontzettend groot. De commercialisering en distributie zal dan toenemen waardoor marihuanabedrijven hun resultaten aardig zullen verbeteren. In dit geval zullen marihuana aandelen opnieuw gaan stijgen.

Het komt er dus op neer dat de Amerikanen maar beter snel werk maken van hun federaal drugsbeleid. Alle hoop is gevestigd op de presidentsverkiezingen in 2020, beleggers hopen dat iemand aan de macht komt die de marihuana industrie serieus neemt en de federale legalisering van marihuana als prioriteit zal behandelen, in tegenstelling tot huidige president Donald Trump.

Bronnen: CNBC

Foto: Peakpx

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel