Americas - 11 december 2020 - Aandelen

Lagere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een fors lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de opening tot 0,7 procent in het rood.

De onderhandelingen over een nieuw Amerikaans coronasteunpakket blijken weinig progressie te boeken, terwijl het aantal besmettingen en doden blijft oplopen en dus op het sentiment drukken.

De seinen leken aanvankelijk op groen te staan voor een steunpakket ter waarde van ruwweg 900 miljard dollar, maar de Republikeinen in de Senaat menen toch dat sommige aspecten van het pakket niet goedgekeurd kunnen worden.

Volgens investment manager Jeff Mills van Bryn Mawr Trust heeft de markt echter wel de komst van een nieuw coronasteunpakket ingeprijsd. Daarom zou ook negatief nieuws meer impact kunnen hebben dan positief nieuws, waarschuwt de marktvolger.

Mill is van mening dat een akkoord voor eind januari moet komen, anders zal de markt nog verder onder druk komen staan.

Volgens hoofdstrateeg Seema Shah van Principal Global Advisors geeft het zicht op verschillende coronavaccins wel ruimte om verder in de toekomst te kijken, als de situatie weer normaliseert. “Veel beleggers kijken verder dan 6 maanden vooruit, wanneer de situatie weer normaal zal zijn.”

Op macro-economisch bleek dat producentenprijzen in de Verenigde Staten in november gestegen zijn, maar minder hard dan een maand eerder. De producentenprijzen liepen in november op maandbasis met 0,1 procent op. In oktober stegen de prijzen met 0,3 procent en in september nog met 0,4 procent. De stijging in november was conform de verwachting van vooraf geraadpleegde economen.

Deze namiddag hebben beleggers ook oog voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 46,76 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 50,11 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2128. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2144 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Costco Wholesale heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten gerapporteerd. Costco lijkt een kleine plus te boeken als de markt opent.

Broadcom voldeed afgelopen kwartaal aan de eigen verwachtingen. CEO Hock Tan sprak van sterke resultaten, onder meer dankzij de aanhoudende vraag naar clouddiensten. Vermoedelijk opent het aandeel toch lager.

Oracle presteerde in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar zelfs boven verwachting. Oracle kon in de verslagperiode nog altijd profiteren van al het thuiswerken en de daardoor gestegen behoefte aan clouddiensten. Het aandeel lijkt bij opening 1,5 procent te winnen.

Het aandeel Airbnb is donderdag sterk begonnen aan zijn eerste beursdag. De openingskoers van de online verhuurder van privéwoningen werd vastgesteld op 146 dollar per stuk, ruim boven de uitgifteprijs van 68 dollar, en sloot uiteindelijk op 144,71 dollar. Het aandeel lijkt op zijn tweede beursdag wel 3,3 procent lager te openen.

Slotstanden

De S&P 500 eindigde donderdag 0,1 procent in het rood op 3.668,10 punten en de Dow Jones index daalde 0,2 procent op 29.999,26 punten. De Nasdaq eindigde 0,5 procent in de plus op een slotkoers van 12.405,81 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.