Americas - 23 maart 2022 - Aandelen

Lagere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, terwijl de verkoopgolf op de obligatiemarkt aanhoudt.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel 0,5 procent in het rood.

“De steeds havikachtiger toon van de Fed is ontegenzeggelijk slecht voor obligaties, maar de vooruitzichten voor aandelen zijn onzekerder”, zei Mark Haefele van UBS.

Haefele zei echter dat hij nog steeds een pad ziet waarop de markten het jaar eindigen met winst. “Hoewel er veel kritiek is, is het nog te vroeg om te zeggen dat de Fed niet het smalle pad weet te vinden waarin de inflatie wordt gedrukt zonder de groei te laten ontsporen.”

De olieprijs steeg weer. Verwacht wordt dat Navo-landen meer sancties tegen Rusland zullen instellen later deze week. Een meifuture West Texas Intermediate steeg 3,6 procent tot 113,22 dollar, terwijl Brent-olie voor mei 3,7 procent duurder werd op 119,75 dollar.

De Russische olie- en gasindustrie begint al de gevolgen te voelen van de grote bedrijven en banken die Russische energie mijden. Beperkingen kunnen de sector op vele jaren achterstand zetten, zei adviseur Mikhail Krutikhin van RusEnergy. De spontane boycot door bedrijven kan het Rusland bijvoorbeeld moeilijker maken om onderdelen te vinden om cruciale pijpleidingen te repareren.

De euro/dollar noteerde op 1,0992. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er nog 1,1031 op de borden.

De dollar zal waarschijnlijk een impuls krijgen van de markt die zijn verwachtingen voor de Amerikaanse rente verhoogt, stelde ING. Volgens Monex Europe neemt ook de verwachting toe dat de ECB de rente sneller gaat verhogen dan eerder gedacht, wat de winst voor de dollar zal beperken.

Economisch nieuws komt woensdag van de wekelijkse hypotheekaanvragen in de VS, de nieuwe woningverkopen in februari en de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. Ook is er een cijfer over het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart.

Bedrijfsnieuws

Softwaregigant Microsoft bevestigde dinsdag dat de hackersgroep Lapsus$ “beperkte toegang” heeft weten te krijgen tot zijn systemen. Enkele uren eerder bevestigde ook Okta een doelwit te zijn van dezelfde groep.

Microsoft volgt de hackersgroep al weken actief, en merkt op dat deze een “puur afpersings- en vernietigingsmodel” hanteert. Volgens Microsoft is de gecompromitteerde account gesloten en is er geen hoger risico.

Ecommerce-moloch Amazon.com zal de komende maand te maken krijgen met vakbondsverkiezingen bij zijn magazijnen in New York. Het zou de eerste groep medewerkers zijn van Amazon-medewerkers die zich verenigen in een vakbond. Er zit geen grote vakbond achter, wat ongebruikelijk is.

Medewerkers van Walt Disney zijn de straat op gegaan uit protest tegen de reactie van het entertainmentbedrijf op een nieuwe onderwijswet in Florida, die gericht zou zijn tegen de acceptatie van seksuele minderheden zoals homo’s en lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag hoger, met aanzienlijk winsten voor de technologiesector, herstellend van de schrik over een sneller stijgende rente. De S&P 500 sloot 1,13 procent hoger op 4.511,61 punten, de Dow Jones-index klom 0,74 procent naar 34.807,46 punten en technologie-index Nasdaq werd 1,95 procent duurder op 14.108,82 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.