Americas - 29 augustus 2019 - Vastgoed

Lagere investeringen in Amerikaanse woningmarkt

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De neerwaartse bijstelling in de Amerikaanse groeicijfers was vooral zichtbaar in de investeringen in woningen. Dit zei analist Philip Marey van Rabobank donderdag tegen ABM Financial News.

De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal op een geannualiseerde basis met 2,0 procent waar in de eerste raming 2,1 procent was voorzien.

Marey wees op een verdere afname van de investeringen in de huizenbouw.

“In de eerste raming daalden die al met 1,5 procent en in de tweede raming een daling van 2,9 procent geworden. Dat is opmerkelijk, daar het beleid van de Federal Reserve duidt op renteverlagingen. De afname in investeringen in de huizenmarkt door bouwers speelt al sinds het eerste kwartaal van 2018, maar dat kon je toen nog toeschrijven aan de renteverhogingen door de Fed. Het lijkt er op dat het te maken heeft met de hoge huizenprijzen”, zei de marktanalist.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel