Nederland - 17 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Lager koersdoel BinckBank

Het koersdoel voor BinckBank (ticker: BINCK) werd deze ochtend verlaagd van 6 naar 5,2 EUR. Een daling van 13%. Het advies werd eveneens verlaagd van “bijkopen” tot “houden”.

BinckBank kondigde deze ochtend nog aan dat het Pritle overneemt (een onlinevermogensbeheerder). Voor deze transactie betaalt het 12,5 miljoen EUR waarvan 7,5 miljoen EUR in contanten. Pritle heeft 60 miljoen EUR onder beheer van 6500 klanten. De 28 medewerkers van Pritle komen in dienst van BinckBank. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt in een persbericht.

Maar Matthias De Wit verlaagt ondertussen wel het koersdoel voor het Nederlandse BinckBank van 6,0 naar 5,2 EUR. De analist van KBC Securities vindt ook niet meer dat beleggers het aandeel moeten bijkopen, maar adviseert nu om het te houden.

De voornaamste reden voor de verlaging van het koersdoel, is een significante verhoging van de fiscale druk op het onderste lijntje van BinckBank vanaf 2018. Hierdoor ontstaat het risico dat de marktconsensus omtrent de winst verlaagd moet worden.

Daarbij, zegt De Wit, dat het aandeel fair gewaardeerd lijkt te zijn aan zijn huidige koers.

BinckBank gaat 2% lager tot 5,13 EUR

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.