Nederland - 23 juli 2018 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

Beheerd vermogen BinckBank lijkt keerpunt te naderen

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van BinckBank worden maandag positief ontvangen, nadat bleek dat het beheerd vermogen niet meer hard daalde in het tweede kwartaal, terwijl het aantal transacties opnieuw hoog was.

Analist Rosine van Velzen van ING merkte in een rapport op dat de geschoonde winst per aandeel van 0,10 euro iets boven de marktverwachting van 0,09 euro is.

Positieve elementen zijn verder het dividend van 0,13 euro per aandeel en de sterker dan verwachte omzet, die deels te danken is aan een meeevallend aantal transacties, aldus ING.

De uitstroom van nieuw beheerd vermogen is afgenomen tot 51 miljoen euro, zodat het keerpunt nabij lijkt. De vermogensbeheertak Alex, die zijn populariteit zag afnemen in de afgelopen jaren zal in de tweeede helft van het jaar een nieuwe naam krijgen.

Topman Germyns stelde dat de strategische transformatie van de onlinebroker mogelijk wat langer dan verwacht duurt, maar zorgvuldig wordt uitgevoerd. Volgens ING verwijst Binck daarmee ook naar de uitrol van zijn nieuwe producten, in het kader van de ‘Relaunch’-strategie.

ING heeft een koersdoel van 5,00 euro en een Houden advies. BinckBank stond maandag in het eerste uur van de handel 4,4 procent hoger op 5,00 euro en was daarmee een van de sterkste stijgers op het Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.