Nederland - 2 augustus 2018 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

ABN AMRO verhoogt koersdoel BinckBank

(ABM FN-Dow Jones)  ABN AMRO heeft het koersdoel van BinckBank verhoogd van 5,25 naar 5,50 euro, ondanks dat de operationele inkomsten afgelopen kwartaal iets lager waren dan de analisten van de bank hadden verwacht.

Maandag presenteerde de onlinebroker de cijfers over het tweede kwartaal. Volgens de analisten werden de operationele inkomsten gedrukt door eenmalige kosten. Er stond wel een hoger dan verwachte boekwinst op het belang in Think ETF tegenover. ABN AMRO had gerekend op 6,0 miljoen euro, maar dat werd uiteindelijk 8,1 miljoen euro.

De boekwinst wordt opgenomen in de winst en komt zo toe aan aandeelhouders in de vorm van een interim dividend en dat vinden de analisten verheugend. Binck stelde een interimdividend voor van 0,13 euro per aandeel. De analisten denken dat er meer ruimte is voor het dividend tegen het einde van het jaar.

BinckBank kent sinds 1 mei een nieuw vergoedingssysteem. De analisten denken dat het effect hiervan op termijn neutraal is, maar het gaf wel een licht positief effect in het tweede kwartaal.

ABN AMRO houdt vast aan het Houden advies voor BinckBank.

Het aandeel noteerde donderdag rond lunchtijd 0,5 procent lager op 5,56 euro. Woensdag ging het aandeel bij hoge volumes nog 8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.