• Kennisbank

    >
  • W >
  • Waar moet je op letten als je in REITs investeert?

Waar moet je op letten als je in REITs investeert?

Om succesvol in een REIT te beleggen moet je bewust zijn van een aantal belangrijke zaken. In dit artikel geven we je een overzicht van de 5 belangrijkste punten die je moet overwegen, als je in een REIT belegt.

REITs hebben een aparte bedrijfsstructuur, omdat ze alleen in vastgoed beleggen. Ook hebben REITs gunstige belastingregels, waardoor ze bijna al hun inkomsten als dividend uitkeren. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat de houdbaarheid van de schuld heel belangrijk is om in de gaten te houden.

Voordat je de specifieke zaken voor REITs bekijkt, is het belangrijk om te beseffen in welke fase de economie zich bevindt. Dit kan je helpen om het juiste typen REITs te kiezen.

Als je dit hebt gedaan, kan je naar de volgende zaken kijken:

  1. Spreiden over sectoren en locaties. Net zoals de hele beleggingsportefeuille, moet jouw vastgoedportefeuille ook goed gespreid zijn. Dat kan over verschillende sectoren en locaties. Hier lees je hoe je dat het beste aanpakt.
  2. Funds From Operations (FFO). Dit cijfer is de nettowinst van een REIT. De normale nettowinst zegt eigenlijk niet heel veel bij een REIT. Hier lees je waarom.
  3. Intrinsieke waarde. Dit cijfer geeft aan hoeveel waarde in euro’s of dollars je nou eigenlijk koopt met het aandeel. Hier lees je op welke verschillende manieren je dat kan berekenen (met voorbeelden).
  4. Schulden. Vastgoed kopen gaat nauwelijks zonder schuld. Daarom is een goed beeld van de schulden van een REIT heel belangrijk. Hier lees je meer.
  5. Management beoordelen. De acties van het management hebben een grote invloed op de prestaties van een REIT. Hier lees je hoe je het management kan beoordelen.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.