Nederland - 9 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

KBC Securities verlaagt koersdoel SBM Offshore licht

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor SBM Offshore verlaagd van 19,50 naar 19,00 euro bij handhaving van de koopaanbeveling, vanwege het in zicht komen van het aflopen van de lease van FPSO Deep Panuke.

Het doorgaans goed ingevoerde magazine Upstream meldde dat EnCana voorbereidingen treft om de Deep Panuke buiten de kust van Novia Scotia in Canada te verlaten. Het leasecontract eindigt in december 2021 en had verlengingsopties tot 2033, maar blijkbaar is EnCana met een voorselectie begonnen voor de ontmanteling van het platform.

Door de verlengingsopties van het leasecontract uit zijn waarderingen te halen, komt analist Dirk Verbiesen uit op een koersdoel voor SBM Offshore van 19,00 euro. Hij herhaalde zijn koopaanbeveling vanwege de aantrekkelijke kasstroom die SBM Offshore de komende jaren zal genereren en de interessante vooruitzichten voor de oliedienstverlener op nieuwe contracten, zoals bijvoorbeeld de Liza FPSO van Exxon Mobil.

Het aandeel SBM Offshore opende vrijdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.