VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 25 januari 2021 - Aandelen

‘Waarderingen zijn hoog, verwachtingen herstel wereldeconomie ook’

door STIJN

Aandelen noteren momenteel aan de hoge kant maar dat geldt ook voor de verwachtingen van het herstel van de wereldeconomie. Beleggingsbeheerder Pimco maakt zich geen zorgen en verwacht dat de wereldeconomie tijdens de tweede jaarhelft sterk gaat herstellen. Beleggers en investeerders lopen volgens Pimco gewoon voor op de feiten.

Zijn aandelen tegenwoordig overgewaardeerd of niet? Het valt niet te ontkennen dat de waarderingen behoorlijk hoog oplopen. John Studzinksi, vice-voorzitter van zakenbank Pimco, zei dat de waarderingen de verwachtingen voor een economisch herstel in de tweede helft van het jaar weerspiegelen. Bij Pimco maken ze zich dus geen zorgen over de huidige marktsituatie.

Right now we’re comfortable that the valuations in the market, which are strong, reflect the recovery certainly in the third and fourth quarter of this year in the United States, really led globally, of course, by China

Er is enige bezorgdheid dat de waarderingen op de aandelenmarkten momenteel te hoog zijn geworden door aanhoudende fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen. Regeringen en centrale banken bewegen hemel en aarde om de impact van de coronapandemie te verzachten. De wereldwijde handel is verstoord en bedrijven moeten sluiten voor een langere periode.

Herstel wereldeconomie

Anderen zijn echter van mening dat de marktstijgingen het optimisme weerspiegelen dat de wereldeconomie zich snel zal herstellen zodra de beperkende maatregelen worden opgeheven en de pandemie onder controle wordt gebracht, vooral nu coronavirusvaccins worden uitgerold.

Het gevaar tegenwoordig is de opflakkering van het aantal besmettingen. De Britse en Zuid-Afrikaanse variant van het virus zorgen ervoor dat veel landen opnieuw in lockdown gaan. Dit bemoeilijkt en vertraagt zonder twijfel het herstel van de wereldeconomie.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.