Nederland - 17 mei 2022 - beleggen

JPMorgan is optimistisch over Chinese techsector

door STIJN

De Amerikaanse zakenbank JPMorgan heeft zijn vooruitzichten omtrent de Chinese techsector geupgrade. De risico’s zouden sterk zijn gedaald en gezien de lage waarderingen op dit moment, vallen er koopjes te doen. Ze hebben aandelen van Tecent, Alibaba, Meituan, NetEase en Pindoudou aangepast van ‘underweight’ naar ‘overweight’.

Het wordt volgens JPMorgan tijd dat beleggers en investeerders zich focussen op Chinese techbedrijven. Twee maanden geleden was deze sector volgens hun analisten nog ‘uninvestable’, tegenwoordig zijn de waarderingen zodanig aantrekkelijk, dat er opportuniteiten zijn.

De zakenbank heeft de vooruitzichten voor deze sector geupgrade en de status van tal van aandelen, zoals Alibaba, Tecent, NetEase en Meituan, veranderd van ‘underweight’ naar ‘overweight’. Dit betekent dat hun analisten verwachten dat deze aandelen de komende zes tot twaalf maanden beter zullen presteren dan het marktgemiddelde.

Herstel

Aandelen van bedrijven die actief zijn inzake digitale entertainement, lokale diensten en e-commerce zullen volgens de analisten van JPMorgan het snelst herstellen van deze beursmalaise. Daarenboven beweren de analisten dat de risico’s omtrent deze aandelen zijn gedaald.

We think key risks to the sector have diminished, particularly in terms of regulatory risk, ADR delisting risk, and geopolitical risk.

De Hang Seng Tech index noteert dit jaar maar liefst 27 procent lager. Zorgen over hogere rentes en de stijgende inflatie hebben techaandelen wereldwijd rake klappen gegeven. Techaandelen worden hard geraakt, ook de Nasdaq Composite noteert 25 procent lager ten opzichte van begin dit jaar. Of de bodem is bereikt, weet niemand maar de markt timen is haast onmogelijk.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: Tec_estrombergFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.