Nederland - 3 juli 2018 - Macro

KBC Securities verhoogt koersdoel SBM Offshore

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag het koersdoel op SBM Offshore verhoogd van 18,50 euro naar 19,00 euro, maar handhaaft het koopadvies, volgend op de aankondiging dat de oliedienstverlener de opdracht heeft ontvangen om de bouw van een tweede Liza-FPSO voor te gaan bereiden.

Analist Cédric Duinslaeger zegt erg positief te zijn over de aankondiging en concludeert dat de Liza 2 een stuk groter is in omvang dan de eerste Liza met een productiecapaciteit van 220.000 vaten per dag, tegen 120.000 vaten per dag.

Ten tweede bevestigt de opdracht volgens de analist het potentieel van en de vraag naar SBM’s zogenoemde Fast4Ward-concept. De opdracht komt volgens Duinslaeger niet als een verrassing. Hoewel de financiële details van de opdracht niet werden vermeld, verhoogt de analist het koersdoel op basis van het scenario dat voor SBM Offshore in het verschiet ligt na het ontvangen van deze opdracht.

Het aandeel SBM Offshore noteerde dinsdag op een groen Damrak 7,5 procent hoger op 13,92 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.