Nederland - 21 juli 2019 - Beursbrink

Olie stijgt door conflict tussen Iran en UK

door STIJN

De olieprijzen zijn lichtjes gestegen door het conflict tussen het Verenigd Koninkrijk en Iran. In de straat van Hormuz heeft Iran een Britse olietanker onderschept en in beslag genomen. Men vreest dat dit de situatie in het Midden-Oosten zal doen escaleren. De olieprijzen gaan lichtjes hoger.

Iran en het Verenigd Koninkrijk zijn verwikkeld in een soort van conflict dat zou kunnen escalezren. Er werd een olietanker in beslag genomen door Iran in de straat van Hormuz. De spanningen tussen beide landen lopen nu hoog op en dat is te zien aan de olieprijzen. De Brent crude, de internationale benchmark, ging 2,1 procent hoger en klom naar 63,23 dollar per vat.

De inbeslagname van de tanker door Iran zorgt voor angst, men vreest dat dit de situatie in het Midden-Oosten zal doen escaleren. 24 uur eerder haalden de Amerikanen ook al een Iraanse drone neer. De relaties die Iran heeft met de USA en het Verenigd Koninkrijk worden op de proef gesteld.

The oil market is now acting like the whole peace process with Iran has gone to pieces.

Jeremy Hunt, Brits minister van Buitenlandse Zaken, zei dat de Britse regering op zoek is naar een oplossing. Er wordt gezocht naar een manier om de Britse olietanker terug vrij te krijgen. De gesprekken hieromtrent zullen het verdere verloop van de escalatie bepalen.

Over de hele week gezien, gingen de olieprijzen er niet op vooruit. De zorgen omtrent de groeivertraging van de wereldeconomie blijven een neerwaartse druk uitoefenen op de oliemarkt. De productieverhoging van de Amerikanen doet de inspanningen van de OPEC teniet.

Bronnen: FT

Foto: Absolute Vision – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.