Nederland - 18 januari 2023 - crypto
door SVEN VAN GASSE

Iran en Rusland willen nieuwe stablecoin uitgeven

Rusland en Iran zijn naar verluidt aan het samenwerken om een nieuwe cryptocurrency uit te geven. Deze nieuwe munt zou gebruikt worden als betaalmiddel voor de buitenlandse handel. Het token zal naar verwachting worden uitgegeven in de vorm van een stablecoin die wordt ondersteund door goud.

De stablecoin moet grensoverschrijdende handel mogelijk maken zonder hiervoor fiatvaluta zoals de dollar te hoeven gebruiken. Het rapport merkt op dat de potentiële cryptocurrency zou opereren in een speciale economische zone in Astrakhan.

Het Russische parlementslid Anton Tkachev benadrukte dat een gezamenlijk stablecoin-project pas mogelijk is als de markt voor digitale activa in Rusland volledig gereguleerd is. Na meerdere vertragingen beloofde het Russische Lagerhuis van het parlement opnieuw om in 2023 te beginnen met de regulering van cryptotransacties.

Verbod op cryptocurrencies

Iran en Rusland behoren tot de landen die hun inwoners hebben verboden cryptocurrencies zoals Bitcoin en stablecoins zoals Tether te gebruiken voor betalingen. Tegelijkertijd hebben Iran en Rusland actief gewerkt aan de invoering van crypto als instrument voor buitenlandse handel.

In augustus 2022 keurde het Iraanse ministerie van Industrie, Mijnen en Handel het gebruik van cryptocurrency voor invoer in het land goed, te midden van de aanhoudende internationale handelssancties. De lokale overheid zei dat de nieuwe maatregelen Iran zouden helpen de wereldwijde handelssancties te verzachten. Iran plaatste vervolgens zijn eerste internationale importorder met 10 miljoen dollar aan crypto.

De Bank van Rusland is historisch gezien volledig gekant tegen het gebruik van crypto als betaalmiddel. Toch stemde deze ermee toe om crypto’s toe te laten in de buitenlandse handel. Dit werd vooral gedaan om de impact van internationale sancties te verzachten.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.