Nederland - 20 januari 2020 - Beursbrink

Iraanse productie-uitval stuwt methanolprijzen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Iraanse methanolproducenten kampen sinds afgelopen week met een productie-uitval vanwege een tekort aan grondstoffen, waardoor de methanolprijzen stijgen, en dat heeft een positieve invloed op de resultaten van OCI. Dit stelden analisten van Morgan Stanley in een rapport.

Hoewel het volgens de analisten nog valt te bezien of de uitval in de productie aanhoudt, zijn zij van mening dat een langere periode van uitval de methanolprijzen aanzienlijk zal aanjagen.

Morgan Stanley noemde Iran een “belangrijke speler op de methanolmarkt” en verkocht eerder nog methanol tegen een korting, vooral aan China.

Volgens de analisten hebben vier grote Iraanse methanolproducenten te kampen met uitval, mede omdat door het koude weer in Iran extra gas nodig is voor het verwarmen van de huizen. Dit krijgt voorrang op de productie van methanol.

Morgan Stanley stelt dat iedere prijsbeweging van 20 dollar per ton methanol een impact heeft van 40 miljoen dollar op het EBITDA-resultaat van OCI.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op OCI met een koersdoel van 25,50 euro. Het aandeel OCI sloot vrijdag nog 0,1 procent hoger op 18,12 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.