Nederland - 25 januari 2022 - Beursbrink

Investeerders vrezen voor een ‘crypto winter’

door STIJN

Bitcoin en tal van andere digitale munten zijn hard onderuit gegaan de afgelopen weken. Bitcoin en ether noteren zelfs 50 procent lager dan hun piek in november. Investeerders hopen dat het ergste achter de rug is maar vrezen dat het ergste nog moet komen, namelijk een ‘crypto winter’. Een berenmarkt met zware verliezen die relatief lang duurt.

’s Wereld grootste cryptomunt, namelijk bitcoin, is deze week eventjes onder de 33.000 dollar gezakt maar wist te herstellen richting 36.000 dollar. Met andere woorden, de digitale munt was op een bepaald moment slechts nog maar de helft waard in vergelijking met zijn recordpiek in november.

Sinds tal van cryptomunten hebben gepiekt in november vorig jaar, is er zo een 1 biljoen dollar aan kapitaal in rook opgegaan. Ook ether noteert 50 procent lager. Solana doet het zelfs nog slechter met een daling van 65 procent. Kortom, de cryptomarkt is aan het bloeden en investeerders hopen stilaan dat de bodem bereikt is. Maar men vreest dat het ergste nog moet komen.

Verdeelde meningen

David Marcus, voormalig hoofd van crypto bij Facebook’s Meta, beweert namelijk dat de ‘crypto winter’ reeds is gestart. Maar daar is hij niet helemaal rouwig om. Hij zei namelijk dat ondernemers en ontwikkelaars van cryptomunten in deze tijden hun focus en energie steken in hun project.

It’s during crypto winters that the best entrepreneurs build the better companies. This is the time again to focus on solving real problems vs. pumping tokens.

Zijn collega Nadya Ivanova, COO bij BNP Paribas, gaat niet akkoord met de stelling dat de ‘crypto winter’ reeds is begonnen. Zij noemt het eerder een afkoelperiode/correctie, wat volgens haar niet abnormaal is gezien de indrukwekkende stijging tijdens de tweede jaarhelft van vorig jaar.

Voor bitcoin geldt de regel dat een correctie tussen de 30 en 50 procent ligt, ongeveer het bereik waarin we ons nu bevinden aldus Luno vicepresident Vijay Ayyar. Volgens hem is 30.000 dollar een belangrijk steunpunt voor bitcoin. Mocht de digitale munt door deze grens vallen, dan is de kans zeer groot dat bitcoin in een echte berenmarkt belandt, aldus Vijay Ayyar.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.