Nederland - 13 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

ING selecteert potentiële uitblinkers komend cijferseizoen

(ABM FN-Dow Jones) In aanloop naar het losbarsten van het cijferseizoen heeft ING een lijst met aandelen geselecteerd die volgens de analisten positief kunnen verrassen, maar ook een aantal die voor teleurstelling kunnen zorgen in vergelijking tot de huidige maktverwachtingen.

Meevallers kunnen de cijfers van Ageas, Ahold Delhaize, BAM Groep, Randstad, Unilever en VolkerWessels worden.

Over Ageas zeiden de analisten dat er mogelijk een verbetering van de Solvency II ratio in zit en dat de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma het sentiment zal stuwen.

Bij Ahold Delhaize mikt ING op een sterke tweede kwartaal met een groei van 10 procent van de operationele winst.

Bouwer BAM zal na de teleurstellende cijfers over het eerste kwartaal volgens ING met betere resultaten over het tweede kwartaal komen. Het herstel van de Nederlandse bouwmarkt zet “op volle kracht” door, aldus de analisten, die verbaasd zouden zijn als sectorgenoot VolkerWessels niet met “nette” resultaten over de brug komt.

De verwachtingen voor Randstad zijn recent verlaagd en de aandelen lijken volgens ING te hard afgestraft. Ook bij Unilever lijkt de consensus volgens ING “te voorzichtig”, wat ruimte biedt voor een positieve verrassing.

Tegenvallers

Teleurstelling kan er volgens ING zijn over de resultaten van Boskalis, CFE, Wessanen en Vopak.

Bij Boskalis kan volgens ING de tak Offshore Energie wel eens minder dan voorzien hebben gepresteerd in het tweede kwartaal. Bij CFE liggen de verwachtingen volgens de bank “relatief hoog”. terwijl de onderneming met dezelfde marktomstandigheden kampt als sectorgenoten.

Bij Vopak zullen de resultaten ook lager uitkomen dan de markt verwacht, denkt ING. Vooral de opslag van stookolie stond volgens de analisten onder druk.

ING haalde donderdag Wessanen van de kooplijst. Vermoedelijk konden de sterke resultaten in het eerste kwartaal in het tweede kwartaal niet worden geëvenaard.

ING heeft een koopadvies op Ahold Delhaize, BAM Groep, Randstad, VolkerWessels en Unilever.

Op de lijst Houden staan Ageas, Boskalis, CFE, Wessanen en Vopak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.