Energy - 10 juni 2019 - Aandelen

‘Hydrogen is geen hype, maar een blijver!’

door MARNIX VRIEZE

Het World Energy Council (WEC) heeft net een rapport uit over de verwachte evolutie van de hydrogen sector in het komende decennium en daarna. Met meer dan 3.000 leden in meer dan 90 landen kan het WEC beschouwd worden als de barometer van de energiesector. Haar doelstelling is een duurzaam aanbod en gebruik van energie ten voordele van alle burgers.

Vooral de verhoogde sense of urgency om waterstof in de Aziatische regio mainstream te maken inspireerde het WEC tot de opmaak van dit “New Hydrogen Economy – Hope or Hype” rapport. Het laatste WEC hydrogen rapport dateerde al van eind vorige eeuw.

Transport nog steeds bovenaan

Bij een peiling onder de WEC leden kwamen volgende verwachte waterstof toepassingen in 2040 als belangrijkste naar voor:

  • personenvervoer (21,6%)
  • zwaar transport (9,5%)
  • seizoensgebonden energieopslag (9,3%)
  • energie en verwarming gebouwen (7%)
  • productie groene ammoniak (7%)

Nog belangrijker dan deze hitlijst is de algemene opinie bij de bedrijfsleiders dat het succes van waterstof afhangt van de promotie in verschillende sectoren tegelijkertijd. Daarnaast zal er de politieke wil moeten zijn om de investeringen in productie en transport van waterstof te ondersteunen.

Bovenstaande tabel maakt duidelijk dat deze politieke wil reeds in vele landen aanwezig is. Ook wordt de samenwerking tussen landen benadrukt. Denk maar aan de levering van hydrogen aan Japan vanuit Australië.

Het rapport besluit: “Een combinatie van aanhoudende ondersteuning door overheden, technologische vooruitgang en grootschalige investeringen zorgen er waarschijnlijk voor dat hydrogen een blijver is.”

Bron: Worldenergy.org. 

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.