VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 27 april 2020 - Aandelen

Hoop op versoepeling maatregelen neemt toe, goud verliest terrein

door STIJN

Goud heeft het wat moeilijk aan het begin van de handelsweek. Het gele edelmetaal verloor een beetje terrein omdat verschillende landen aangeven om de corona-maatregelen te willen versoepelen gezien het aantal besmettingen aan het afnemen is. Het is daarenboven ook broodnodig gezien de economie kreunt onder de lockdowns.

Na een behoorlijk positieve beursweek, geeft goud wat terrein prijs aan de start van de nieuwe handelsweek. Op het moment van schrijven, noteert het gele edelmetaal 0,37 procent lager aan 1.726 dollar per troy ounce. De reden voor de daling heeft te maken met winstnemingen en omdat verschillende landen hebben aangegeven hun maatregelen te willen versoepelen.

Craig Erlam, analist bij OANDA, benadrukt dat het aantal besmettingen in Europa aan het dalen is waardoor men voorzichtig opteert om de economie gestaag te laten heropstarten. Hetgeen aandelenbeleggers graag horen want dat betekent dat risicovolle beleggingen opnieuw aantrekkelijk worden, maar dat betekent ook dat goud minder aantrekkelijk wordt.

We’re seeing a positive trajectory in coronavirus cases in Europe and in the U.S. We are starting to see a lot more talk about economies reopening and trying to get business back to normal as much as possible and that does seem to be lifting sentiment.

Aandelen aantrekkelijker

Op de aandelenmarkten is het duidelijk dat beleggers tevreden zijn met het ‘nieuws’ dat verschillende landen terug willen opstarten. Zowel in Azië, Europa en de Verenigde Staten van Amerika kleuren de indexen groen, we spreken over een stijging van gemiddeld 1,5 procent.

Even when the lockdown is lifted, the world will still be far from any kind of normality. The bigger risk then is economic collapse, as indicated by the disastrous economic indicators virtually everywhere.

Ook al worden de maatregelen versoepeld, de situatie zal niet meteen normaliseren natuurlijk. Om de heropstart vlotter te laten verlopen, hebben verschillende centrale banken en instellingen steunpakketten ingeschakeld. Het is deze stimulus die er mede voor zorgt dat goud zo hoog noteert tegenwoordig. Echter, naarmate alles terug normaal wordt, zal goud wellicht minder waard worden.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.