VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 8 mei 2020 - Aandelen

Hogere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet, mede dankzij berichtgeving dat Beijing en Washington werken aan een soepele implementatie van de in januari bereikte handelsdeal en ondanks een enorm banenverlies in april.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,1 procent in het groen.

Beleggers letten vandaag vooral op het officiële banenrapport. Daaruit bleek dat in april een recordaantal van 20,5 miljoen banen verloren is gegaan, terwijl de werkloosheid steeg naar 14,7 procent. Dit is iets desalniettemin beter dan waarop de analisten hadden gemikt. Analisten hadden een banenverlies van 21,5 miljoen en een werkloosheid van 16 procent voorzien.

“In eerste instantie blijkt het werkloosheidscijfer minder slecht dan verwacht en dit is voldoende om de Amerikaanse futures verder omhoog te duwen”, reageerde marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Tijdens een interview op Fox News Channel zei de Amerikaanse president Donald Trump vanmiddag dat vanwege de corona-uitbraak ook slechte cijfers verwacht waren, en dus geen verrassing zijn.

De Amerikaanse groothandelsvoorraden staan vanmiddag nog op de agenda.

Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua werken Amerikaanse en Chinese onderhandelaars momenteel hard aan de implementatie van hun handelsdeal. De Chinese vice-premier Liu He sprak deze ochtend met de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin, aldus het persbureau. De twee landen spraken af om meer samen te werken op het vlak van economie en gezondheidszorg en ook om de communicatie te verbeteren.

De spanningen tussen de VS en China zijn de laatste dagen toegenomen, wat het beleggerssentiment drukte. Sommige handelaren vreesden dat de twee landen weer zouden beginnen met het elkaar opleggen van importheffingen, waardoor de wereldeconomie nog meer onder druk zou komen te staan.

In het interview met Fox zei Trump vrijdagmiddag dat hij nog niet weet wat te doen met China.

“Beleggers dachten dat ze de handelsoorlog op een zijspoor konden zetten”, aldus Cliff Tan van MUFG. Het was volgens hem dus een “zeer onaangename verrassing” dat de dreiging van de handelsoorlog weer op het toneel verscheen, juist nu de wereld worstelt met de coronacrisis.

Tan denkt echter niet dat het weer tot spierballentaal komt, althans niet voordat de VS en China de pandemie onder controle hebben.

Een juni-future West Texas Intermediate steeg vrijdag 1,9 procent naar 24,00 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,6 procent duurder werd op 29,94 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0835. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0844 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0831 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Uber is in het eerste kwartaal hard getroffen door de corona-uitbraak. De taxidienst moest miljarden afschrijven op investeringen en leed afgelopen kwartaal een nettoverlies van bijna 3 miljard dollar. Het personeelsbestand wordt met 14 procent ingekrompen. Beleggers hadden slechte cijfers al wel ingecalculeerd en het aandeel opent vermoedelijk 5 procent hoger.

GoPro heeft in het eerste kwartaal conform verwachting een lagere omzet en een groter nettoverlies geboekt. Vorige maand trok GoPro de outlook voor 2020 al in. Ook maakte de fabrikant van actiecamera’s toen bekend 20 procent van zijn personeel, zo’n 200 medewerkers, te ontslaan en de operationele kosten met 100 miljoen dollar te willen verlagen.

Booking boekte in het eerste kwartaal van 2020 minder omzet en eindigde in de rode cijfers. “De coronapandemie heeft grote gevolgen gehad voor ons bedrijf en voor de hele reissector”, zei CEO Glenn Fogel in een toelichting. De topman zei dat het bedrijf de kosten heeft verlaagd en de liquiditeitspositie heeft versterkt om het bedrijf zo weer in stabiel vaarwater te brengen.

Slotstanden

De S&P 500 koerste donderdagavond 1,2 procent hoger op 2.881 punten. De Dow Jones index won 0,9 procent op een slot van 23.876 punten en de Nasdaq ging 1,4 procent hoger tot 8.980 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.