Europa - 25 maart 2020 - Aandelen

Hogere opening AEX voorzien na akkoord over Amerikaans noodpakket

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 1,4 procent in het groen. Op dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter zelfs 9,0 procent hoger op 461,73 punten.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets merkte op dat de Europese beurzen een hogere opening staat te wachten, nadat er een akkoord kwam over een Amerikaans noodpakket.

Beleggers kregen er op dinsdag al meer vertrouwen in dat een Amerikaans noodpakket, om de impact van het coronavirus te beperken, er toch zou komen. Wall Street sloot dinsdag fors hoger, waarmee even een einde kwam aan de verkoopgolf van afgelopen maand.

En de markten kregen gelijk, zo bleek vanochtend. De Verenigde Staten zijn het eens geworden over een omvangrijk steunplan ter waarde van 2 biljoen dollar.

Onder leiding van minister van Financiën Steven Mnuchin wisten de Senaat en het Witte Huis op één lijn te komen.

Onderdeel van het pakket is 367 miljard dollar aan leningen voor kleine bedrijven en elke Amerikaan ontvangt direct een cheque: 1.200 dollar voor de meeste volwassenen en 500 dollar per kind.

Volgens Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, kan de nieuwe wet snel door het Huis worden goedgekeurd.

De Amerikaanse futures kleurden vanochtend groen, na de overeenstemming over het noodpakket. Toch sprak marktanalist Naeem Aslam van Avatrade van een beperkte reactie van beleggers op het stimuleringsplan. Aslam sluit niet uit dat het noodpakket al voor een groot deel is ingeprijsd.

Ondanks de forse koerswinsten op dinsdag durven weinig analisten nog de bodembel te luiden. In de afgelopen weken schoten de beurzen vaker omhoog, om vervolgens in de dagen daarop weer flink in te zakken. Economen en beleggers verwachten in de komende dagen en weken flink slechtere economische cijfers. Dinsdag liet een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices al een dramatische val in economische activiteit zien.

De Aziatische beurzen noteerden woensdag over de brede linie hoger in navolging van het fors hogere slot op Wall Street dinsdag en het akkoord over het Amerikaanse noodpakket vannacht. De Japanse Nikkei-index werd ruim 8 procent meer waard, terwijl de Hang Seng 3,2 procent steeg en de Shanghai Composite krap drie procent bijschreef.

De oliefuture sloot dinsdag 2,8 procent hoger op 24,01 dollar op de New York Mercantile Exchange. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen nog eens tot vier procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,0817. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0793 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0785 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Avantium heeft in 2019 meer omzet gerealiseerd, maar wist geen zwarte cijfers te schrijven. Vooralsnog levert de corona-uitbraak Avantium geen grote problemen op, “maar het is nog te vroeg om te voorspellen hoe de komende weken en maanden zich zullen ontwikkelen”.

De plannen voor de voorgenomen overname van NIBC door een vehikel van de Amerikaanse investeerder Blackstone gaan door. De deal zal naar verwachting nog steeds in de tweede helft van dit jaar worden afgerond.

Altice Europe heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzetverwachtingen overtroffen met een forse groei, terwijl het bedrijfsresultaat zoals verwacht flink verbeterde, vooral dankzij de Franse activiteiten en Teads. Altice Europe verwacht in 2020 een hogere omzet en EBITDA te kunnen boeken. De kabelaar streeft naar een verdere afbouw van de schuld tot 4,0 à 4,5 keer de EBITDA aan het einde van dit jaar.

Ctac past zijn dividendvoorstel aan en stelt de jaarvergadering uit vanwege de gevolgen van de wereldwijde coronapandemie. In plaats van een dividend van 0,08 euro per aandeel in contanten doet Ctac nu het voorstel van een stockdividend van 0,08 euro per aandeel. De pay-out ratio blijft hiermee op 33 procent van het genormaliseerde nettoresultaat.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 9,4 procent hoger op 2.447,33 punten. De Dow Jones index eindigde 11,4 procent in het groen op 2.112,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 8,1 procent tot 7.417,86 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.