Cryptoknallers - 30 november 2022 - crypto
door VINCE

Hoe laag kan Bitcoin’s prijs dalen?

BTC heeft al meer dan een jaar in een neerwaartse trend gezeten sinds de $69.000 all-time highs in november 2021, waardoor de huidige koers op een schamele $16.176 ligt. Hierdoor hebben beleggers al te maken gehad met dalingen van -77%, maar hoeveel lager kan BTC’s prijs echt gaan?

Bitcoin-handelaren en -analisten zijn het er al lang over eens dat 2022 geen goed jaar is voor de cryptomarkt. Het BTC/USD paar begon vlak na de recordhoogtes het huidige jaar aan zo’n $46.000, en heeft sindsdien niet veel meer geboden waardoor het is teruggekeerd naar niveaus die sinds november 2020 niet meer zijn gezien. Zie de koers hieronder:

Met dalingen als -77% zou je zeggen dat ’s werelds grootste token niet veel lager kan, echter kan het deze keer anders zijn. We bekijken hieronder wat enkele van de meest populaire crypto-commentatoren denken, als het gaat om waar Bitcoin zijn laagste punt zal behalen.

CryptoBullet: “Comfortabel kopen” rond $16.000

Een bekende social media-persoonlijkheid houdt vast aan één bepaalde on-chain metric. CryptoBullet vindt namelijk al heel 2022 dat Cumulative Value Days Destroyed (CVDD) een belangrijk inzicht biedt in macro BTC-prijsbodems. CVDD telt in wezen hoeveel dagen een munt in dezelfde wallet heeft gezeten, voordat deze naar een nieuwe portemonnee gaat.

Terugkijkend in de tijd via onderstaande grafiek, heeft CVDD gefungeerd als een belangrijke lijn in het zand. En als het deze keer niet anders is, zou BTC/USD nu al de best mogelijke winstkansen aan kopers kunnen bieden.

CryptoBullet geeft aan dat hij nu, aan de hand van de CVDD grafiek, comfortabel BTC zou kopen. Maar tegelijkertijd sluit hij een verdere daling zeker niet uit:

Can it go lower? Of course it can. If another crypto company goes bankrupt or something like that $BTC will fall below CVDD, but not by much.

Filbfilb: $6.500 in het slechtste geval

Een oudere deelnemer aan de cryptomarkt evalueert voortdurend hoe erg de beren deze keer kunnen bijten. Filbfilb, mede-oprichter van Decentrader, gaf onlangs aan dat BTC/USD rond het nieuwe jaar $10.000 zou kunnen zien als de macro-omstandigheden verslechteren. Dat was echter vóór het FTX-debacle, en de resulterende brandstof die aan het berenmarktvuur werd toegevoegd, heeft hem doen heroverwegen.

In een livestream samen met mede-oprichter van Decentrader, Philip Swift, schetste Filbfilb daarom gebieden met sterke biedingsondersteuning als potentiële bodems. Deze variëren echter. Een grote “ladder” aan biedingen ligt net onder de spotprijs en richt zich op $ 12.000 – $ 14.000. Tegelijkertijd kan de uiteindelijke ondersteuning zo laag zijn als $6.000.

Filbfilb merkte bovendien op dat een ‘Black Swan’ gebeurtenis, zoals verdere crypto-faillissementen, een piek door het bovenste ondersteuningsveld zou kunnen veroorzaken. Hierdoor zou het potentieel voor $10.000 of lager geopend kunnen worden. Een reis naar de enorm lage $6.000-zone is echter “onwaarschijnlijk” onder de huidige omstandigheden, adviseerde hij.

Veel ogen gericht op de $14.000

De $14.000 is inmiddels een belangrijke plek op de radar, en er worden al steeds meer entries gepland door beleggers. Dat gebied zou ook de BTC/USD-verliezen ten opzichte van all-time highs in lijn brengen met die van eerdere bearmarkten, zoals je in onderstaande afbeelding kan zien:

Niet alleen dat, maar een prijs van $13.900 vormt ook een belangrijke ondersteuningslijn op wekelijkse tijdframes. Dit is een niveau die sinds de tweede helft van 2020 niet is getest:

Kortom BTC zou nog lager kunnen, maar heel veel lager dan de huidige $16.176 is niet waarschijnlijk volgens de verwachtingen. Als de koers dan daadwerkelijk nog ietsjes zal dalen, dan verwachten velen in de markt dat de bodem rond de $14.000 bereikt zal worden waarna de prijs kan opveren.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.