Nederland - 16 augustus 2019 - Beursbrink

Hier vind je de grootste marihuanamarkt ter wereld

door STIJN

De grootste legale marihuanamarkt ter wereld bevindt zich in de Verenigde Staten van Amerika, meer bepaald de staat Californië. Ze zijn op weg om 3,1 miljard dollar aan legale verkopen te boeken dit jaar. Dat blijkt uit een studie van financiële analisten die de marihuana industrie adviseren.

In Canada is marihuana legaal, zowel medicinaal als recreatief. Maar toch hebben zij niet de grootste legale markt ter wereld, die bevindt zich namelijk in de Verenigde Staten van Amerika. De staat Californië is op weg om een recordjaar te hebben met een verkoop van legale marihuana ter waarde van 3,1 miljard dollar. Dat is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar.

2018 was het eerste jaar voor Californië met een legale marihuanamarkt. In het begin verliepen de zaken wat stroef en bedrijven moesten eerst verschillende procedures en goedkeuringen doorstaan alvorens ze mochten handelen in legale marihuana. Het zijn deze bedrijven die nu ‘battle hardened’ zijn en de ervaring hebben om in te spelen op de grote en groeiende markt in Californië.

Groeicurve

Tom Adams, managing director en principal analist bij BDC Analytics, ziet de marihuanamarkt in Californië uitgroeien tot een robuuste industrie. Hij benadrukt dat dit het voorbeeld is voor andere markten gezien de explosieve groeicurve. Te bedenken dat marihuana nog altijd illegaal is op federaal niveau. Na de presidentsverkiezingen kan het een nog snellere vaart gaan lopen.

Any market in the world would be ecstatic about a 23% growth rate. That is fabulous for any industry to have that kind of growth.

Maar ook de zwarte marihuanamarkt groeit mee door de hoge belastingen op legale marihuana. Men schat dat er voor 8,7 miljard dollar aan illegale marihuana wordt verkocht, dat is meer dan het dubbel van de legale verkopen. Consumenten verkiezen nog altijd goedkope marihuana, ongeacht de zekerheid die ze hebben of de marihuana die ze kopen, veilig en ‘onschadelijk’ is.

Daarenboven is het ook zeer moeilijk voor retailers om te voldoen aan alle strenge regels en procedures om legale marihuana te verkopen. De beleidsmakers gaan bekijken welke stappen ze moeten ondernemen om illegale marihuana meer de kop in te kunnen drukken. Ze moeten een manier vinden om verkopers en consumenten te overtuigen om op een legale manier te handelen.

Bronnen: LA Times

Foto: Don Goofy – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.