Europa - 25 november 2020 - Aandelen

Grondstoffen hebben rally al achter de kiezen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De grondstofmarkten zijn volgens ABN AMRO al vooruitgelopen op de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen, het economisch herstel van China en de hoop rond een nieuw coronavaccin, waardoor de meeste grondstoffenprijzen de afgelopen weken zijn gestegen. Dit bleek woensdag uit een analyse van de bank.

De zogeheten CBR-index steeg met 4 procent.

ABN AMRO verwacht dat in de komende maanden de coronavaccins onder de meest kwetsbaren en onmisbare personen zullen worden verspreid. Daardoor kunnen de beperkingen in het economisch systeem in de loop van volgend jaar voor een groot deel worden opgeheven. Vanaf de zomer 2021 zullen de vaccins breder worden uitgerold, waardoor de kans op een terugkeer naar het normale leven in 2022 sterk toeneemt.

Vanaf het tweede kwartaal van volgend jaar kan volgens de bank de economische groei in de VS en de eurozone versnellen. Het economische herstel van China zal zich blijven versterken en verbreden. De bank verwacht dat de positieve economische trend in China het sentiment op veel grondstoffenmarkten zal blijven ondersteunen.

In 2021 krijgen de grondstofprijzen ook steun door de trend in de Amerikaanse dollar. Een zwakkere Amerikaanse dollar in 2021 maakt grondstoffen goedkoper voor niet-dollarhouders en dit effect gaat de prijzen een impuls geven.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.