Europa - 4 september 2019 - Aandelen

Groene opening AEX in verschiet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zal woensdag in het groen van start gaan. Krap een uur voor de openingsgong noteerde de future op de AEX 0,8 procent hoger.

Vandaag kijken beleggers uit naar de inkoopmanagersindices voor de dienstensector, nadat eerder deze week al de industrie aan de beurt was.

Vannacht bleek zowel de Chinese als de Japanse dienstensector harder gegroeid.

“De Chinese economie liet duidelijk tekenen van herstel zien in augustus”, concludeerde econoom Zhengsheng Zhong van CEBM. Toch blijft de handelsoorlog met de Verenigde Staten een wissel trekken, meent de econoom. Zhong waarschuwt echter om niet te pessimistisch te zijn over de Chinese economie, nu Beijing met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt.

Verder heeft de Britse premier Boris Johnson dinsdagavond een gevoelige nederlaag geleden.

Het Britse Lagerhuis stemde in met een debat over een wet die premier Boris Johnson zal verplichten om in Brussel uitstel van Brexit te vragen tot eind januari 2020, indien er voor eind oktober geen deal ligt over het vertrek van de Britten uit de EU.

In het Lagerhuis stemden 328 parlementariërs voor het debat en 301 tegen.

De kans dat de wet wordt aangenomen, is daarmee dan ook groot.

Naast de inkoopmanagers is er vandaag ook aandacht voor een hoorzitting van Christine Lagarde, de toekomstige voorzitter van de ECB, in het Europese parlement. De Fed komt vanavond met zijn Beige Book.

Ook staan er detailhandelsverkopen in de eurozone en een Amerikaanse handelsbalans op de rol. Met het oog op de handelsoorlog zal de markt deze goed in de gaten houden.

De euro/dollar handelde op 1,0973.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel AkzoNobel komt mogelijk in beweging. De vooruitgang die AkzoNobel boekt op weg naar de margedoelen voor 2020 heeft ertoe geleid dat analisten te optimistisch zijn geworden en de consensusverwachting te hoog is gespannen, wat reden is voor een verkoopadvies bij Berenberg met een koersdoel van 70,00 euro afgaven.

“We geloven dat het niet langer de vraag is of de onderneming zal teleurstellen, maar of de omzet of de marge de bron van teleurstelling zal worden”, zo schreven de analisten van Berenberg.

NIBC heeft samen met de Franse bank Société Générale een belastingtruc toegepast die niet door de beugel kan volgens de rechtbank Noord-Holland. Dat schrijft het Financieele Dagblad woensdag.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde dinsdag 0,7 procent tot 2.906,27 punten, de Dow Jones index verloor 1,1 procent op 26.118,02 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 7.874,16 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel