Nederland - 6 november 2019 - Beursbrink

Goud zakt naar steun maar is nog niet uitgeteld

door STIJN

Positief nieuws duwt de goudprijzen naar beneden richting het steunpunt maar analisten beweren dat er niks aan de hand is en dat goud nog niet is uitgeteld. De futures voor december ervaren alleszins wel veel neerwaartse druk maar toch blijft het gele edelmetaal in zijn robuust trendkanaal, analisten denken dus niet dat goud nog lager zal zakken.

Het gele edelmetaal is de afgelopen weken onder druk komen te staan door ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. De handelsgesprekken, waarvan men dacht dat ze geen goede afloop zouden hebben, hebben dan toch iets positief teweeg gebracht. Er is namelijk een ‘phase one deal’ tussen beide economische grootmachten.

Het gevolg is dat beleggers en investeerders opnieuw goede moed zijn beginnen krijgen en opnieuw geld zijn beginnen steken in risicovolle beleggingen in plaats van goud en zilver. De goudprijs is de afgelopen dagen gezakt naar 1.487 dollar per troy ounce, een belangrijk steunpunt.

Steunpunt

Analisten verwachten dat de goudprijs het steunpunt flink zal testen maar er uiteindelijk niet zal doorzakken. Philip Streible, analist bij RJO Futures, verwacht dat het rentebeleid van de Federal Reserve voor voldoende steun zal zorgen op de goudmarkt.

The Fed has told us that they are not going to raise interest rates until there is a material change in inflation and we don’t see that scenario happen for at least the next couple of years and that is good for gold.

Het is dus afwachten op verdere ontwikkelingen bij de Federal Reserve en in de handelsgesprekken tussen de Amerikanen en Chinezen. We kunnen alleszins zeggen dat de huidige situatie niet zo gunstig is voor de goudmarkt. Enkel als de handelsgesprekken afspringen, en er dus opnieuw een mogelijkheid bestaat op een escalatie, kan goud opnieuw een flinke boost krijgen.

Bronnen: Kitco

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel