Nederland - 15 september 2021 - Beursbrink

Goud verliest momentum en botst op weerstand

door STIJN

De zaken zien er niet bepaald goed uit voor goud. Het gele edelmetaal ervaart wat moeilijkheden op de markt door een hardnekkige weerstand en een stijgend inflatiecijfer in de Verenigde Staten. Hoewel particuliere beleggers meer goud inslaan als bescherming tegen de hogere consumtenprijzen, zorgt de ‘sell-off’ bij andere investeerders voor gemengde signalen.

De 1.835 dollargrens is een moeilijke weerstand om te doorbreken, dat schrijft Ole Hansen van Saxo Bank in een nota naar hun klanten. Volgens Hansen zorgt de verhoogde interesse in aandelen ervoor dat beleggers minder gefocust zijn op goud. Hier valt immers meer rendement te halen.

Het technische plaatje is ook niet bepaald gunstig voor het gele edelmetaal. Hansen waarschuwde dat, mocht de goudprijs onder de 1.793 dollar sluiten, de prijs een eindje kan doorzakken waarbij de volgende support op 1.770 dollar ligt. Bij een val door deze grens, kan goud zakken naar 1.700 dollar.

Gemengde signalen

Edward Moya, senior analist bij OANDA, benadrukt dat het moeilijke maanden worden waarbij goud veel moeite zal hebben om prijsvast te blijven. Echter denkt hij dat, mocht goud hier in slagen en standhouden, investeerders opnieuw zulen terugkeren naar de goudmarkt.

Once the market can see past these next few months of pricing pressures, the reality of global disinflation forces will likely put an abrupt end to the move higher in Treasury yields, triggering a resumption of gold buying for many investors.

Een belangrijke factor is de delta variant. Zolang het virus het herstel van de wereldeconomie doet vertragen, ervaart goud flink wat ondersteuning. Daarenboven blijken centrale banken toch eerder ‘dovish’ te zijn inzake het terugschroeven van de stimuleringsmaatregelen.

Het is in ieder geval een bizarre situatie. Er zijn verschillende factoren die de goudmarkt ondersteunen, toch lijkt het gele edelmetaal vast te zitten in een bepaald prijsbereik.

Bronnen: Michelle Jones – Investorplace

Foto: HippoPX

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.