VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 25 mei 2020 - Beursbrink

Goud twijfelt door mogelijke Japanse stimulus

door STIJN

De goudprijzen worden geremd in hun stijging naar een nieuw record wegens een mogelijke Japanse stimulus die in de maak is. Door dit gerucht gingen de Japanse aandelen omhoog omdat investeerders op zoek zijn naar rendement op de beurzen. Goud heeft het ‘geluk’ dat de spanningen omtrent Hongkong beleggers nog voorzichtig doen handelen.

Goud weet even niet welke richting het moet kiezen. De stijgende trend werd onderbroken door nieuws over mogelijke Japanse stimuleringsmaatregelen om de economie een duwtje in de rug te geven. Japanse aandelen gaan alvast een flink pak hoger omdat beleggers op zoek zijn naar rendement en winst. Hierdoor wordt goud een beetje minder aantrekkelijk op de markten.

I think the play into stocks and other risk assets has probably supported the risk appetite, and diminished the appeal for gold in the short term. There still seems to be the broad issue of gold prices trying to break too far above the 1,740, 1,750 mark.

Kyle Rodda, analist bij IG Markets, denkt dat de verhoogde appetijt in risicovolle beleggingen bij investeerders slechts tijdelijk is. Maar hij benadrukt ook wel dat goud het blijkbaar moeilijk heeft om de 1.750 dollargrens te doorbreken. Vorige week was het bijna zover maar bij het aantikken van 1.748 dollar ging het gele edelmetaal terug naar beneden.

Stimulus

Japan denkt eraan om 929 miljard dollar ter beschikking te stellen om de economie nieuw leven in te blazen. Dit geld zal voornamelijk bestemd zijn voor bedrijven die financiële problemen hebben door het coronavirus. De Japanse Nikkei maakte alvast een sprong van 1,5 procent.

Maar er zijn tal van factoren, zoals de spanningen tussen China en de USA, COVID-19, de spanningen omtrent Hongkon, etc…, die gunstig zijn voor goud vermits deze factoren er nog altijd voor zorgen dat beleggers een soort van zekerheid willen inbouwen in hun portefeuille. Er is vermoedelijk meer nodig dan de Japanse stimulus om goud onaantrekkelijk te maken op de markten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.