Nederland - 11 oktober 2019 - Beursbrink

Goud tussen 1.500 en 1.550 dollar de komende periode

door STIJN

De risico’s op de aandelenmarkten en de onzekerheid omtrent de wereldeconomie steunen de goud- en zilverprijzen. Volgens de Australische bank Westpac zal goud de komende periode tussen de 1.500 en 1.550 dollar noteren. Hun voorspellingen voor de goudprijs zijn eerder voorzichtig en verwachten geen uitschieters naar 2.000, 1.700 of zelfs 1.650 dollar per troy ounce.

De Australische bank Westpac heeft zijn koersdoel voor goud bijgesteld. Voorheen voorspelden de analisten dat goud het jaar zou eindigen aan 1.450 dollar per troy ounce. Tegenwoordig, dankzij de onzekerheden op het wereldtoneel, vermoeden ze dat goud het jaar gaat afsluiten aan 1.510 dollar. Niet echt een royale voorspelling vermits goud nu al rond deze prijs noteert.

Many are hopeful that an improvement in relations between the U.S. and China will emerge following the mid-October talks. We are sceptical, with both parties remaining diametrically opposed on key sticking points, including intellectual property. Meanwhile, a number of other geopolitical uncertainties continue to persist.

Voor eind 2020 zijn ze minder positief, ze gaan er vanuit dat goud in waarde zal dalen. Hun eerdere voorspelling van 1.379 dollar werd bijgesteld naar 1.480 dollar. De analisten verwachten dat goud gaat blijven stijgen tot midden 2020 maar naar het jaareinde terrein gaat verliezen.

Maar in 2021 gaat het dan weer omhoog met goud. Ze voorspellen dat goud eind 2021 aan 1.535 dollar zal noteren. Het valt op de Westpac geen gewaagde voorspellingen durft te maken, gezien over die gehele periode, goud volgens hen helemaal niet veel zou gaan bewegen.

Waar ze wel zeker van zijn, is dat de factoren die momenteel spelen zeer ondersteunend werken voor goud en zilver. Ze verwachten ook dat centrale banken wereldwijd nog lang zullen vasthouden aan hun stimulerend beleid gezien de uitdagingen op het wereldtoneel.

Bronnen: Kitco

Foto: Maxpixel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel