Nederland - 12 november 2019 - Beursbrink

Goud toch richting 1.600 dollar volgend jaar?

door STIJN

Het mag geen verrassing zijn dat de goudprijs aan het consolideren is richting eindejaar. Maar dat betekent niet dat goud volgend jaar hetzelfde pad blijft bewandelen. Volgens analisten van RBC Capital is er voldoende potentieel voor goud om in 2020 de 1.600 dollar te passeren. Maar eerst zal goud het jaar vermoedelijk afsluiten in de 1.400 dollar regio.

Hoe zal het de goudprijs vergaan de komende maanden en volgend jaar? De analisten van RBC Capital denken te weten hoe de goudprijs gaat evolueren. Ze verwachten namelijk dat goud tot en met nieuwjaar niet veel meer gaat pieren en ergens zal eindigen in de 1.400 dollar regio.

We’ve consistently been calling for consolidation before year-end (which is arguably something we are seeing now). Our Q4 average price forecast is $1484/oz. Recent monetary policy guidance, strength in U.S. equities, and potential trade deal headlines have obumbrated the market, capping the upside.

Vooruitzichten

Christopher Louney, strateeg bij RBC, is van mening dat de vooruitzichten voor goud in 2020 beter zijn dan nu het geval is. Hij is er van overtuigd dat goud in 2020 aan 1.600 dollar zal gaan noteren. Verhoogde risico’s op het wereldtoneel hebben de goudprijs dit jaar flink hoger geduwd.

Het zijn diezelfde risico’s omtrent de handelsoorlog en de wereldeconomie die goud ook volgend jaar een nieuwe ‘boost’ kunnen gaan geven, aldus Louney. Men verwacht dat deze trend zal worden verdergezet, ondanks de positieve ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de USA en China.

We largely expect these trends to continue, and to balance out to ongoing interest in the space albeit with price consolidation before year-end – at least absent a significant risk-off event materializing.

Bronnen: Kitco

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel