Nederland - 27 december 2019 - Beursbrink

Goud stijgt naar hoogste niveau sinds begin november

door STIJN

De goudprijs zit terug in een opwaartse trend, het gele edelmetaal noteert aan 1.513 dollar per troy ounce en dat is het hoogste niveau sinds begin november. De reden waarom beleggers opnieuw goud kopen, is omdat ze twijfelen of de handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten van Amerika en China gefinaliseerd gaat worden.

Investeerders in goud beweren dat de stijging heeft te maken met de twijfels over de handelsovereenkomst tussen Amerikaans president Trump en Chinees president Jinping. Ze denken niet dat de deal gefinaliseerd gaat worden en vinden dat de aandelenmarkten in de Verenigde Staten te hoog noteren, ze verwachten dus met andere woorden een correctie volgende maand.

Goud noteert momenteel aan 1.513 dollar per troy ounce, dat is het hoogste niveau sinds begin november. Het gele edelmetaal heeft midden december een extra ‘boost’ gekregen en is sindsdien gestegen van 1.465 dollar naar het huidige prijsniveau. Een koersbeweging die men niet had verwacht gezien de ‘phase one deal’ tussen ’s werelds grootste economieën.

Gold and silver are rising on apprehensions over US-China trade deal and Trump and his impeachment proceedings. Physical gold demand is still lagging gold investment demand.

Chintan Karnani, hoofdanalist bij Insignia Consultants, vermoedt ook dat de impeachment van president Trump er iets mee te maken heeft. Maar een groot deel van de stijging is volgens hem de wijten aan de twijfels over de ‘phase one deal’ die nog altijd niet officieel bekrachtigd is.

Men verwacht dat goud tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar de 1.600 dollar per troy ounce gaat aantikken. Het vooruitzicht is dat goud gedurende geheel 2020 rond dit prijsniveau zal blijven noteren gezien de recordkoersen van de Amerikaanse beursindexen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.