Nederland - 14 oktober 2019 - Beursbrink

Goud stijgt maar heeft moeite met 1.500 dollar

door STIJN

Goud is de handelsweek lichtjes positief gestart maar heeft moeite om de grens van 1.500 dollar te doorbreken. De lichte stijging is een reactie op de daling van vrijdag nadat de Verenigde Staten en China een ‘phase one deal’ hadden bereikt. De reden voor de stijging zijn de teleurstellende import- en exportcijfers van China, die vielen namelijk lager uit dan verwacht.

Goud is een veelbesproken onderwerp gezien de onzekerheden omtrent de handelsoorlog en de wereldeconomie. Dankzij deze spanningen en de groeivertraging van de wereldeconomie wist goud de afgelopen maanden fors in waarde te stijgen. Maar nu er licht aan het einde van de tunnel is, gaat goud het de komende maanden moeilijk krijgen om richting 1.600 dollar te stijgen.

Trump zei dat hij een ‘phase one deal’ heeft gesloten met China, een overeenkomst die nog bekrachtigd moet worden door een officieel document dat ondertekend moet worden. Maar de eerste stappen zijn alvast gezet met oog op een ‘phase two deal’ de komende weken.

Phase one deal

China zal ter waarde van 40 tot 50 miljard dollar aan landbouwproducten kopen van de Verenigde Staten. Daarenboven komt er ook enigheid over intellectuele eigendommen en financiële diensten. De ‘deal’ zorgt ervoor dat beleggers terug hoop krijgen en goud minder aantrekkelijk vinden.

Vooral in China lijkt de honger naar goud een beetje gestild te zijn. Veel zal afhangen van de verdere evolutie van de handelsgesprekken. Als president Trump serieus is over de overeenkomst met China, en daadwerkelijk een vervolg wil breien aan zijn eerste deal, dan lijkt het einde van de handelsoorlog steeds dichter te komen. Uiteindelijk wordt goud dan minder aantrekkelijk.

Bronnen: Investing

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.