Nederland - 11 april 2020 - Beursbrink

Goud naar nieuw record?

door STIJN

De goudmarkt kent sinds het uitbreken van COVID-19 volatiele tijden, er is zelfs een periode geweest waarop goud richting de 1.400 dollar ging gevolgd door een spectaculaire stijging boven de 1.600 dollar. Maar omwille van de barre vooruitzichten van de wereldeconomie, verwachten marktkenners een verdere stijging van de goudprijs.

Goud heeft een tijdje niet goed geweten welke richting het uit moest, naar onder of naar boven? De situatie omtrent het coronavirus heeft beleggers en investeerders aan het twijfelen gebracht. Ofwel geld steken in een veilige haven om kapitaal zeker te stellen of goud verkopen om cash achter de hand te hebben mochten de aandelenmarkten opnieuw gaan herstellen na COVID-19.

The Covid-19 outbreak has had a major impact on the gold market, bringing massive price swings as investors react to new developments related to the pandemic.

Steven Dunn, hoofd van de ETF’s bij Aberdeen Standard Investments, is van mening dat goud zijn aantrekkelijkheid had/heeft verloren omdat het voor beleggers en investeerders moeilijk was om fysiek goud in handen te krijgen wegens de verstoring van de logistieke processen. Goud was/is minder gemakkelijk te verkrijgen en soms zelfs helemaal niet meer in handen te krijgen.

Nadat COVID-19 werd beschouwd als een pandemie, maakte goud een averechtse beweging op de financiële markten. Analisten dachten dat dit goed nieuws was voor de goudprijzen maar het gele edelmetaal maakte een wekenlange daling richting 1.400 dollar per troy ounce.

Sterke stijging

Maar de afgelopen weken zit goud opnieuw stevig in de lift. Analisten en marktkenners zijn zelfs heel optimistisch en voorspellen dat het gele edelmetaal richting zijn recordkoers gaat stijgen. Jeb Handwerger, editor bij Gold Stock Trades, denkt dat het doorbreken van de 1.700 dollargrens een sterk signaal is voor beleggers en investeerders om massaal opnieuw in te stappen.

Gold usually goes through a shakeout of weak hands before hitting new highs.

Sommigen zijn zelfs heel positief ingesteld en verwachten dat we eind dit jaar/begin volgend jaar prijzen gaan zien van 2.000 dollar per troy ounce. Veel gaat natuurlijk afhangen van de toestand waarin de wereldeconomie gaat verkeren gedurende deze periode. Alleen de tijd zal het uitwijzen.

Bronnen: Barron’s

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.