Nederland - 4 november 2020 - Beursbrink

‘Goud maakt zich klaar voor stijging’

door STIJN

Goud en goudmijnaandelen maken zich klaar om te stijgen eens het verkiezingsstof is gaan liggen. James Rasteh, CIO van Coast Capital, verwacht dat de Amerikaanse overheid fors zal stimuleren om de economie erbovenop te helpen ongeacht wie de macht grijpt. Deze stimulus maakt goud aantrekkelijker en dus zullen de prijzen volgens de CIO gaan stijgen.

Eén ding is duidelijk volgens Coast Capital CIO James Rasteh, de goudprijzen zullen gaan stijgen ongeacht wie president van de Verenigde Staten van Amerika wordt. Dat komt volgens hem omdat de fiscale stimulus, om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden, zal worden verhoogd om de Amerikaanse economie een handje te helpen.

We would be printing trillions of dollars more and all of that ultimately has extraordinarily positive repercussions for gold. The fiscal and monetary policies would be almost identical under either leadership. I think that the differences that are being delineated are really more imaginative than real.

Fiscale stimuleringsmaatregelen of beleidsmaatregelen zoals overheidsuitgaven of belastingverlagingen gericht op het stimuleren van economische activiteit, leiden doorgaans tot een zwakkere dollar. Dat zou het vertrouwen van investeerders kunnen ondermijnen en hen ertoe kunnen aanzetten hun geld in veiligere activa te steken. Oftewel een stijging van de goudprijs.

Veilige haven

Uit een rapport van de World Gold Council blijkt dat de wereldwijde vraag en aanbod naar het edelmetaal het afgelopen kwartaal is gedaald door de coronavirus-pandemie. Rasteh verklaarde dat goudmijnen nu meer kapitaal uitgeven om naar nieuw goud te zoeken maar dat de kwaliteit van het ontdekte goud veel lager is. Daarenboven wordt er steeds minder goud geproduceerd.

Dit draagt uiteraard bij tot de rariteit van goud wat ervoor zorgt dat goud steeds zeldzamer wordt. In ieder geval blijven de Amerikaanse fiscale stimulus en de zwakke dollar de grootste drijfveren voor beleggers en investeerders om hun kapitaal veilig te beleggen.

Bronnen: CNBC

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.