Nederland - 4 mei 2020 - Beursbrink

Goud heeft veel potentieel om 1.800 dollargrens te doorbreken

door STIJN

De goudprijs heeft de potentie om zijn ultieme piek te bereiken en zelfs te overtreffen vooral na de lichte daling eind maart. Volgens zakenbank UBS ging goud eind vorige maand lager omdat beleggers ‘hoogtevrees’ hadden maar nu de zwakke handen de markt hebben verlaten, kan het gele edelmetaal terug opnieuw gaan stijgen.

Volgens verschillende analisten moeten beleggers zich niet laten misleiden door de lichte terugval van goud eind vorige maand. Zulke koersbeweging is normaal, vooral bij ‘assets’ die richting een nieuwe piek aan het stijgen zijn. Winstnemingen zijn in zulk geval absoluut normaal. Joni Teves, strateeg bij UBS, beweert dat goud het momentum heeft om zijn ultieme piek te doorbreken.

There is growing potential for gold to break $1,800 per ounce in my view.

De zakenbank UBS heeft zijn vooruitzichten voor goud verhoogd naar 1.790 dollar voor de korte termijn. Op langere termijn verwachten ze dat het gele edelmetaal boven de 1.800 dollar gaat uitkomen maar dat koersdoel gaan ze voorlopig nog niet officieel publiceren.

Financiële markten

Goud is de beursweek alvast positief gestart met een stijging van 0,66 procent aan 1.717 dollar. Vergeleken met de goudprijs van exact een jaar geleden, noteert het edelmetaal nu 12 procent hoger. Het is vooral de twijfel en angst op de financiële markten door COVID-19 en de tragere groei van de wereldeconomie die de goudprijs de hoogte in jagen.

Gold is becoming attractive in this environment where uncertainty is very high, growth is expected to weaken, and at the same time you have negative real rates which make gold attractive to hold as a diversifier in investor portfolios.

Daarenboven nemen grote centrale banken maatregelen die cash minder aantrekkelijk maken en dus goud aantrekkelijker. Door de stimuleringsmaatregelen en de teleurstellende bedrijfsresultaten, groeit de voorkeur bij investeerders en beleggers om hun geld in goud te steken.

Bronnen: CNBC

Foto: Pickpic

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel