Nederland - 7 augustus 2019 - Beursbrink

‘Goud gaat sterk blijven presteren de komende 6 tot 12 maanden’

door STIJN

De goudprijs gaat vermoedelijk de komende zes tot twaalf maanden sterk blijven presteren. De toenemende spanningen op het wereldtoneel zijn namelijk gunstig voor goud en men verwacht niet dat deze spanningen op korte termijn opgelost zullen geraken. Er wordt dus verwacht dat goud in een opwaartse trend zal blijven zitten en hogere koersen zal aantikken.

Het plaatje ziet er goed uit voor goud, hoewel dat betekent dat er op andere vlakken in de wereld dingen gebeuren die onzekerheden en twijfels veroorzaken. Goud is en blijft een ‘veilige haven’ voor beleggers in tijden van turbulentie en onzekerheden. Goud is behoorlijk waardevast en dus grijpen beleggers hier naar als ze hun kapitaal willen veiligstellen in moeilijke tijden.

Howie Lee, econoom bij Oversea-Chinese Banking Corporation, is van mening dat goud de komende periode nog goed zal gedijen dankzij de problemen die zich momenteel voortdoen. Vooral de nieuwe escalatie in de handelsoorlog tussen de USA en China is gunstig voor goud.

The world right now is in a precarious state and gold is due to benefit from this situation.

Opwaartse trend

Goud zit al een tijdje in een opwaartse trend en staat op het punt om de 1.500 dollargrens te doorbreken. Lee verwacht dat dit de komende dagen gaat gebeuren en ziet een kans dat we zelfs nog hoger zullen gaan de komende maanden. De combinatie van de verschillende factoren, zoals de handelsoorlog, het conflict met Iran en de brexit, werkt ondersteunend voor goud.

We are seeing a perfect mix of ingredients in the melting pot: We have low rates, we have soft dollar, we have trade tensions, we have geopolitical tensions along the Persian Gulf.

Goud noteert momenteel op het hoogste niveau van de afgelopen zes jaar. De stijging zorgt ervoor dat beleggers minder geneigd zijn om aandelen te kopen maar wel in goud stappen, vooral omdat de stijging wellicht zal aanhouden. Of andere edelmetalen zullen volgen, is nog onduidelijk. Zilver is gekend om eveneens te stijgen als goud stijgt maar daar doet Lee geen uitspraken over.

Bronnen: CNBC

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.