Nederland - 20 mei 2020 - Beursbrink

Goud en zilver genieten van opwaarts momentum

door STIJN

Het gele edelmetaal boekt alweer maar eens winst, zowel goud als zilver zetten hun stijgende trend voort. Door de onzekerheid omtrent de wereldeconomie, en de verhoging van het aantal stimuleringsmaatregelen, blijven beleggers en investeerders geld pompen in goud. Zolang de pandemie niet van het toneel verdwenen is, zullen edelmetalen zegevieren op de markten.

De pandemie jaagt goud en zilver een flink stukje hoger. Als we de grafieken bekijken, dan zitten beide edelmetalen al enkele maanden in een stijgende trend. Sinds het uitbreken van COVID-19 zijn beleggers nog meer geïnteresseerd in goud omdat de wereldeconomie rake klappen krijgt.

We are seeing with both gold and silver is precious metals continuing to respond positively to central bank and government stimulus, particularly Federal Reserve Chairman Jerome Powell’s recent comments about using all the tools at his disposal.

Naarmate centrale banken meer en meer stimuleren, daalt de waarde van cash. Vooral de Federal Reserve drukt veel geld bij wat uiteindelijk het gevolg heeft dat dollars in waarde dalen en investeerders hun toevlucht zoeken in goud. Daarenboven zijn de lage rentevoeten ook niet gunstig om cash in portefeuille te hebben vermits het helemaal niets meer opbrengt.

Interesse

Beleggers verwachten dat deze situatie van eindeloze stimulus nog wel een tijdje zal blijven duren. De wereldeconomie moet immers eerst herstellen alvorens het veilig is om zulk beleid af te bouwen. Zelfs nu verschillende landen hun corona maatregelen aan het versoepelen zijn, en dus hun economieën opnieuw kunnen opstarten, blijft goud interesse opwekken op de markten.

Despite fluctuations in risk sentiment in the interim and significant policy easing largely expected, strategic diversification into gold remains warranted as real rates are likely to remain negative for a prolonged period.

Enkel bij het ontdekken en uitbrengen van een succesvol vaccin, zou de goudprijs neerwaartse druk kunnen ondervinden. Want als we allemaal veilig zouden zijn voor COVID-19, is er geen reden om in lockdown te blijven en kan de wereldeconomie terug op volle toeren draaien.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments