Nederland - 28 juli 2020 - Beursbrink

‘Goud binnen twee jaar aan 3.500 dollar’

door STIJN

Sinds de goudprijs een nieuw record heeft gevestigd, horen we steeds vaker absurde prijsvoorspellingen van analisten. Of zo absurd zijn de prijsvoorspellingen misschien niet? 3.000 tot 3.500 dollar per troy ounce de komende jaren is misschien wél perfect mogelijk gezien de huidige factoren op de financiële markten. Lage intrestvoeten en langdurige stimulus van de centrale banken zijn goede katalysatoren voor de goudprijs.

Analisten zijn het allemaal eens met elkaar, de goudmarkt is sterk bezig. Enkel over de prijsvoorspellingen is er wat onenigheid, maar ze verwachten allemaal hogere prijzen. Van 2.000 dollar tot 3.500 dollar per troy ounce, het lijkt allemaal mogelijk te zijn de komende jaren.

Barry Dawes, bestuurder bij Martin Place Securities, is één van de personen die bijzonder optimistisch is over de goudmarkt. Vooral gezien het gemak waarmee goud verschillende prijsniveaus heeft bereikt de afgelopen maanden. Dawes verwacht een goudprijs van 3.500 dollar.

What is really significant is how quickly it went through that $1,923 which was the previous high. The other thing which was … very, very important was the fact that it went through $1,800 and with similar ease.

Gunstige factoren

Niet dit jaar uiteraard, hij verwacht dat dit zal gebeuren de komende 24 maanden. De reden waarom hij het volledig ziet zitten, is omdat er voldoende factoren zijn die gunstig zijn voor goud. Net zoals zijn collega-econoom David Guad, CIO bij Picet Wealth Management, erover denkt.

The key reason is the low interest rates and interest rates are set to remain low not just for the shorter term, but for the mid- to long-term … The whole case for holding gold continues … to make sense.

Door de huidige crisis zullen de stimuleringsmaatregelen voor een langere periode actief blijven. De combinatie tussen de angst op de markten, de zwakke dollar, lage interestvoeten en de stimulus zorgt ervoor dat het edelmetaal gerust een eindje hoger kan op de financiële markten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments