Europa - 28 april 2022 - Aandelen

Goldman Sachs zet InPost op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het advies voor InPost verhoogt van Neutraal naar Kopen maar verlaagde het koersdoel van 9,90 naar 9,10 euro.

InPost heeft volgens de analisten van de bank te maken gehad met een perfecte storm van toenemende concurrente van nieuwkomers, zorgen over de macro-ontwikkelingen in Polen vanwege het conflict tussen Rusland en Oekraïne en neerwaartse bijstellingen van adviezen en koersdoelen van eCommerce-aandelen, waardoor het aandeel InPost sinds het begin van het jaar met circa 50 procent daalde.

Met de jaarcijfers en outlook achter de rug spreekt de bank van een aantrekkelijker verhouding tussen het risico en rendement. De bank heeft zijn ramingen voor InPost aangepast en voorziet een EBITDA voor 2022 en 2023 van respectievelijk 1,8 miljard en 2,4 miljard euro en zit daarmee achtereenvolgens 4 procent onder en 1 procent boven consensus.

Al met al voorziet Goldman Sachs een versnelling van de autonome groei van 12 procent in 2022 en van 24 procent in 2023, met een herstel van de EBITDA-marge van 26,6 procent in 2022 naar 28,9 procent in 2023.

Het aandeel Inpost noteerde donderdag 10,5 procent hoger op 6,07 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.