VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 17 september 2020 - China

Goldman Sachs verwacht sterke yuan

door SVEN VAN GASSE

De Amerikaanse dollar is de laatste tijd zwakker en zwakker geworden. Door deze zwakte zijn er andere valuta die steeds interessanter lijken. Eén van deze valuta is de Chinese yuan. Goldman Sachs verwacht dat de yuan in  het komende jaar aanzienlijk zal stijgen.

Deze week is de yuan al aanzienlijk gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De oorzaak hiervan was het positieve rapport over de detailhandel in China. Voor het eerst dit jaar is de verkoop in de detailhandel gestegen, wat een hoopvol signaal is voor het economisch herstel.

Hoewel de Amerikaanse dollar de afgelopen jaren vrij sterk is geweest, bevindt deze zich nu in een structurele periode van verzwakking. Volgens Timothy Moe, strateeg bij Goldman Sachs, is de drijvende kracht achter dit fenomeen het verlies van het uitzonderlijke karakter van de Verenigde Staten.

De Amerikaanse dollar werd eerder vooral gestut door de relatief sterkere economische groei in de Verenigde Staten. Groeivooruitzichten in andere regio’s, zoals China, zien er momenteel beter uit waardoor deze parameter in de omgekeerde richting aan het gaan is.

Timothy Moe stelt:

We hebben onlangs onze vooruitzichten voor Aziatische munten, en de Chinese yuan in het bijzonder, naar boven bijgesteld.

Positief voor Chinese aandelen

Moe verklaarde dat de kracht van de yuan een extra duwtje in de rug zou kunnen zijn voor de Chinese aandelenmarkten.

Met name de meer op de binnenlands gerichte delen van de markt zullen profiteren van een sterkere munt. Exportgerichte bedrijven zullen dan weer minder te winnen hebben omdat een sterke munt ervoor zorgt dat de export duurder wordt.

Moe benadrukt dan ook dat beleggers zich vooral moeten richten op de binnenlands gerichte bedrijven. Over het algemeen is een sterke munt echter positief voor de gehele aandelenmarkt van het land.

Timothy Moe besluit:

Historisch gezien is een sterker wordende munt over het algemeen ondersteunend voor de aandelenmarkt in het land.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.